14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Τσιάρας για επίθεση με βιτριόλι: «Ενδεχομένως να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ποινής»


    Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας το ενδεχόμενο αυστηροποίησης της ποινής για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, μετά τη επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε νεαρή γυναίκα στη Καλλιθέα.
    Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας χθες σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με φυλάκιση από πέντε έως δέκα έτη κάθειρξη. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας «η σκέψη είναι ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο αυτής της ποινής και γι’ αυτό θα το θέσουμε υπόψη της επιτροπής παρακολούθησης του νέου ποινικού κώδικα»
    Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την ψήφιση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα τον προηγούμενο Νοέμβριο, συστάθηκε επιτροπή «η οποία παρακολουθεί τον νέο ποινικό κώδικα και τα αποτελέσματα που παράγει». Η επιτροπή αυτή δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε περαιτέρω αλλαγές «ούτως ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα ή ερωτηματικά στην ελληνική κοινωνία».
    Ακόμη σε άλλη συνέντευξή του ο κ. Τσιάρας ρωτήθηκε και πάλι για την επίθεση που δέχθηκε η 34χρονη με βιτριόλι. «Ήδη μας έχει απασχολήσει, γιατί προβλέπεται πολύ ελαφριά ποινή» τόνισε ο υπουργός και σημείωσε εκ νέου ότι υπάρχει εγρήγορση από πλευράς του υπουργείου για να υπάρξουν αλλαγές ως προς αυστηροποίηση των ποινών.
    «Πρέπει να περάσει το 2020 και από εκεί και πέρα να δούμε συνολικά τι θα γίνει με τις ποινές, τις αποφυλακίσεις και την επανάληψη ποινών. Να παρέμβουμε και να κάνουμε αλλαγές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας και συνέχισε: «Υπάρχουν υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το Πανελλήνιο και εγείρουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα…Εμείς μεγιστοποιήσαμε την ποινή για το βιασμό, όταν κάναμε τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα. …βρισκόμαστε σε ένα μόνιμο συναγερμό για να δούμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για νέες παρεμβάσεις».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ