Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των New York Times για τα θύματα του κορωνοϊού: «Δεν ήταν απλά ονόματα...»

Newsroom L&O 24-05-2020 14:05
Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των New York Times για τα θύματα του κορωνοϊού: «Δεν ήταν απλά ονόματα...»
Οι νεκροί από τον COVID-19 πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ
Με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο θέλησαν να αποτυπώσoυν οι New York Times την έκταση της τραγωδίας από την πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, αφιερώνοντας το σημερινό, συκλονιστικό τους πρωτοσέλιδο σε χίλια θύματα της Covid-19.

Καθώς τα θύματα του κορωνοϊού πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ , σχεδόν πέντε μήνες μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος στη χώρα, το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των ΝΥΤ με τίτλο «Οι θάνατοι των ΗΠΑ κοντά σε 100.000, μια απίστευτη απώλεια» αντιπροσωπεύει μόλις το 1% των θυμάτων.

Κάθε ένα από τα ονόματα συνοδεύεται από ένα σύντομο επικήδειο με την ηλικία τους, την πόλη και την πολιτεία, όπου ζούσαν και σύντομα στοιχεία για τις ζωές τους, ώστε να συνειδητοποιήσουν οι αναγνώστες ότι τα αναφερόμενα στο πρωτοσέλιδο θύματα του κορωνοϊού, αλλά και τα εκατοντάδες χιλιάδες άλλα ανά την υφήλιο, δεν είναι απλώς ονόματα ή αριθμοί, αλλά άνθρωποι…

«Κανένας άλλος δεν μαγείρευε πατάτες με κρέμα ή τηγανητό καλαμπόκι όπως αυτή», αναφέρουν για παράδειγμα για την 85χρονη Τζουν Μπέβερλι Χιλ από το Σακραμέντο. Ο 56χρονος Ορλάντο Μονκάδα από το Μπρόνξβιλ «ήλθε από το Περού κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο». Ένας 25χρονος από το Μίσιγκαν ονόματι Μπάσεϊ Οφιόνγκ «έβλεπε τους φίλους του στις χειρότερες στιγμές τους, αλλά τους έβγαζε πάντα τον καλύτερο εαυτό τους». «Δεν ήταν απλά ονόματα σε μια λίστα. Ήμασταν εμείς», αναφέρει ο υπότιτλος των Νew York Times.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo