Τιμούμε τη μνήμη του ήρωα Ηλιάκη με τη τουρκική προκλητικότητα στο «κόκκινο»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 22-05-2020 21:36
Τιμούμε τη μνήμη του ήρωα Ηλιάκη με τη τουρκική προκλητικότητα στο «κόκκινο»
Ερωτήματα γεννά ο «αποκλεισμός» των στρατιωτικών συντακτών με... πρόσχημα τον κορονοϊό

Τη θλιβερή επέτειο των 14 ετών από τη «δολοφονία» του Ήρωα Σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος από τη δολοφονική ενέργεια Τούρκου πιλότου κοντά στην Κάρπαθο στις 23 Μαΐου 2006, τιμούν αύριο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Πολεμική Αεροπορία και η οικογένειά του, απουσία των Στρατιωτικών συντακτών, οι οποίοι για πρώτη φορά δεν προσκλήθηκαν στην εκδήλωση, καθώς οι αρμόδιοι επικαλέστηκαν την…προστασία από τον κορονοϊό!

Και όλα αυτά, ενώ γύρο μας γίνεται ο κακός χαμός με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στον Έβρο και -λογικώς- θα έπρεπε μία τέτοια εκδήλωση Μνήμης να περνούσε «όπου δει» το δικό της επικοινωνιακό μήνυμα.

Βεβαίως η αιτιολογία της μη προσκλήσεως των Στρατιωτικών συντακτών -και μάλιστα για πρώτη φορά από το 2007 όταν πρωτοέγινε η σχετική τελετή Μνήμης- λόγω κορονοϊού είναι και σοβαρή και υπαρκτή. Αλλά… Γιατί πάντα υπάρχει ένα «αλλά».

Την ίδια ώρα που δεν προσκαλούνται οι Στρατιωτικοί συντάκτες λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, το υπουργείο και το ΓΕΕΘΑ θα χρησιμοποιήσει δύο αεροσκάφη, το ένα C-130 θα κάνει τα σκέλη Ελευσίνα–Χανιά–Κάρπαθος, όπου θα παραλάβει 20-25 άτομα συγγενείς και άλλους παράγοντες των Χανίων, και άλλα 20 άτομα στρατιωτικούς, αντιπροσωπεία της μονάδος του νεκρού Ήρωος της 115 Πτέρυγος Μάχης. Το δεύτερο αεροσκάφος, ένα C-27J Spartan, μικρότερης χωρητικότητος από το C-130H, θα απογειωθεί από την Ελευσίνα, κατευθείαν για την Κάρπαθο, μεταφέροντας τους πολιτικούς και στρατιωτικούς επισήμους του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων, υπασπιστές, ασφάλειες, εκπροσώπους αξιωματικών εν ενεργεία και αποστρατεία του ΓΕΑ κ.λπ. 

Τώρα πώς γίνεται να μεταφερθεί τόσος κόσμος και μόνο για τους 5-6 στρατιωτικούς συντάκτες που θα πήγαιναν να γεννάται θέμα… προστασίας από τον κορονοϊό, αυτό ούτε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας δεν μπορεί να το απαντήσει! 

Προφανώς είναι η ίδια «φιλοσοφία» που «μεταθέτει» την αεροναυτική άσκηση «Καταιγίς» σε όλο το ανατολικό Αιγαίο, αλλά ταυτόχρονα διεξάγει πολλές μικρότερες αεροναυτικές ασκήσεις στο Σαρωνικό και στο Μυρτώο πέλαγος.

Κύριοι... φάουλ. Και ουσιαστικό και επικοινωνιακό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo