Ανέλαβε από σήμερα τα καθήκοντά του ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 22-05-2020 19:32
Ανέλαβε από σήμερα τα καθήκοντά του ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ
Ο Αλέξανδρος Μούντζιος αποτελεί προσωπική επιλογή του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση

Ανέλαβε σήμερα και τυπικώς τα καθήκοντά του ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Αλέξανδρος Μούντζιος, ο οποίος και αποτελεί προσωπική επιλογή στη θέση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος και αυτός στο παρελθόν – ως Αντισυνταγματάρχης και Συνταγματάρχης – είχε διατελέσει διαδοχικώς (πολύ πετυχημένος) Εκπρόσωπος Τύπου αρχικώς του ΓΕΣ και εν συνεχεία του ΓΕΕΘΑ, επί Αρχηγίας του Στρατηγού Δημητρίου Γράψα!

Ο Αντισυνταγματάρχης Αλέξανδρος Μούντζιος αντικατέστησε στη θέση αυτή τον για ένα χρόνο προκάτοχό του και με άκρως επιτυχή θητεία Συνταγματάρχη (ΑΣ) Ιωάννη Χειμαριό, ο οποίος μετατέθηκε.

Ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1990 και εξήλθε το 1994 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Στη διάρκεια της ως τώρα σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες του Όπλου του καθώς και σε επιτελικές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει διατελέσει διοικητής μηχανοκινήτου τάγματος πεζικού. Έχει αποφοιτήσει από τα υποχρεωτικά σχολεία του Όπλου, του Κλάδου και από την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) της Θεσσαλονίκης.

Επίσης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Διεθνείς Σχέσεις με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή Διπλωματία και Στρατηγική (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του ιδίου Πανεπιστημίου.

Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Τόσο στον νέο Εκπρόσωπο όσο και στον προηγούμενο ευχόμεθα καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo