ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Σταϊκούρας για Τσακαλώτο: «Αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής»

Newsroom L&O 22-05-2020 19:17
Σταϊκούρας για Τσακαλώτο: «Αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής»
«Μήπως προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και κατανόησε ότι η αβεβαιότητα του εξελισσόμενου περιβάλλοντος είναι μεγάλη;» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Εφόσον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα είχε αντιληφθεί και προβλέψει όλα με το ξέσπασμα της πανδημίας, θα έπρεπε να είχε συμβουλεύσει και όλους τους υπουργούς Οικονομικών παγκοσμίως, σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός ουσιαστικά υποστήριξε πως ο κ. Τσακαλώτος είναι εκτός πραγματικότητας και εστιάζει σε «επιστημονική και πολιτική επιβεβαίωση», παρά τα «όσα κατακλυσμιαία γίνονται στην παγκόσμια οικονομία».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσακαλώτος, από όσα κατακλυσμιαία γίνονται στην παγκόσμια οικονομία, επιλέγει να αναλώνεται καθημερινά, αυτόκλητα, στη μεγάλης επιστημονικής σημασίας εξήγηση ταυτολογιών και πινάκων, όπως ο ίδιος γράφει.

Μόλις κατανοήσει και είναι διαθέσιμος να μας εξηγήσει τα περί εξίσωσης πρώτου βαθμού, ίσως προσυπογράψουμε πρόταση υποψηφιότητας για το Nobel Οικονομικών.

Προς το παρόν, δεν θα τον συγχαρώ για τις προτεραιότητες, ούτε θα τον ευχαριστήσω για τις προθέσεις του, αν και κατανοώ τη μόνιμη ανάγκη του για επιστημονική και πολιτική επιβεβαίωση.

Γεγονός, που τον ωθεί να επιδεικνύει αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής.

Αλήθεια, αφού τα είχε όλα, όπως μας έλεγε, αντιληφθεί και προβλέψει με το ξέσπασμα της πανδημίας, μήπως θα έπρεπε να συμβουλεύσει και όλους τους Υπουργούς Οικονομικών παγκοσμίως, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους χρηματοπιστωτικούς οίκους και οργανισμούς, για να μην βρίσκονται στην ανάγκη να αναθεωρούν συνεχώς τις εκτιμήσεις τους; Και αφού επαίρεται για τις προβλεπτικές του ικανότητες, μήπως μπορεί να μας πει και εάν θα επανέλθει η πανδημία;

Ή μήπως προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και κατανόησε ότι η αβεβαιότητα του εξελισσόμενου περιβάλλοντος είναι μεγάλη; Αν το κατανόησε, έστω και τώρα, είναι θετικό για την οικονομία και τη χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo