• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αυστηρό διάβημα στην Άγκυρα για την καταπάτηση ελληνικού εδάφους στον Έβρο

lawandorder.gr 22-05-2020 19:14
Αυστηρό διάβημα στην Άγκυρα για την καταπάτηση ελληνικού εδάφους στον Έβρο
Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια

Αυστηρό διάβημα προς την τουρκική πλευρά έκανε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά από εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Το ζήτημα προέκυψε τις προηγούμενες μέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με αφορμή την παρουσίαση ενός τμήματος ελληνικού εδάφους ως τουρκικού.

Πρόκειται για τη θέση Μελισσοκομείο, στο νότιο Έβρο, η οποία βρίσκεται σε σημείο που κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο πλημμυρίζει και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα.

Σε αυτό το σημείο βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Η διένεξη δεν είναι καινούργια. Σχετίζεται με την αλλαγή της κοίτης του Έβρου, η οποία έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το χειμώνα πλημμυρίζει και το καλοκαίρι ξεραίνεται, δημιουργώντας εκεί μια νησίδα.

Την αλλαγή της κοίτης εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι προκειμένου να διεκδικήσουν μια περιοχή η οποία αγγίζει τα 16 στρέμματα. Με την παρουσία τους οι Τούρκοι εμποδίζουν τις εργασίες των στελεχών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού να ολοκληρώσουν τη διευθέτηση του χώρου από ελληνικής πλευράς κι ενώ επίκειται η επέκταση του φράχτη και στον Νότιο Εβρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo