Σκηνικό «πολέμου» στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-05-2020 20:03
Σκηνικό «πολέμου» στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Πέντε εικονικές αερομαχίες, 15 υπερπτήσεις και 79 παραβιάσεις

Σκηνικό «πολέμου» φαίνεται πως στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, με 5 εμπλοκές («εικονικές αερομαχίες»), 15 υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων και 79 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα!

Πιο συγκεκριμένα, 2 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και τρία μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235, συνολικώς 5 αεροσκάφη, από τα οποία τα 4 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 7 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR  Αθηνών και 79 (!) παραβιάσεις του ΕΕΧ, που σημειώθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο!

Από τις προαναφερθείσες 79 παραβιάσεις οι 42 πραγματοποιήθηκαν από τα μαχητικά αεροσκάφη, ενώ οι υπόλοιπες από τα 3 CN-235.

Επίσης 15 εκ των ήταν οι ισάριθμες υπερπτήσεις που σημειώθηκαν από τις πτήσεις των τουρκικών F-16, πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Τέλος, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς υποδηλώνει το υψηλό επίπεδο της εντάσεως που επικρατούσε στον αέρα του Αιγαίου σήμερα, σημειώθηκαν 5 «εικονικές αερομαχίες» («εμπλοκές») με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της Ελληνικής αεραμύνης, που πάντα απογειώνονται σε αυτές τις περιπτώσεις για αναγνώριση και αναχαίτισή τους.

Συμφώνως πάντα με το ΓΕΕΘΑ «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» από τα αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo