19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Αποκλειστικό L&O: Αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗ παρέχουν πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένο πολίτη (βίντεο)


    O άνδρας βρίσκεται στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Πολυτεχνείο, φέροντας τραύμα στο λαιμό μετά από επίθεση. Γύρω του αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ, του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο.
    Οι αστυνομικοί ζητούν από τον άνδρα να παραμείνει ψύχραιμος, του δίνουν νερό και του παρέχουν ψυχολογική στήριξη, θέλοντας να του δώσουν κουράγιο.
    Όταν φτάνει το ασθενοφόρο, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να μιλάνε στον άνδρα, που είναι αλλοδαπός και εμφανώς φοβισμένος. Τον σηκώνουν από το έδαφος και του ζητάνε να μην φοβάται. Μαζί με τους διασώστες, τον μεταφέρουν στο ασθενοφόρο κουβαλώντας τον στους ώμους τους.
    Μάλιστα, το ενδιαφέρον τους για την προστασία του ατόμου είναι τέτοιο που ένας άνδρας της ομάδας ΔΡΑΣΗ μπαίνει στο ασθενοφόρο για να βοηθήσει τον διασώστη να τον τοποθετήσει ομαλά στο φορείο.
    Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, έξω από το Πολυτεχνείο και μαρτυρά τόσο τον επαγγελματισμό της ΕΛ.ΑΣ., όσο και την κοινωνική διάσταση της ομάδας ΔΡΑΣΗ, που η παρουσία της στο δρόμο έχει μόνο θετικό πρόσημο.
    Οι επιτυχίες των ανδρών της ομάδας ΔΡΑΣΗ είναι καθημερινές και αποδεικνύεται πολύτιμη υπηρεσία αιχμής για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ