Απορρίφθηκε το αίτημα του Νετανιάχου να μην παραστεί στην έναρξη της δίκης του

Newsroom L&O 20-05-2020 18:48 Τελευταία ενημέρωση: 20-05-2020 18:49
Απορρίφθηκε το αίτημα του Νετανιάχου να μην παραστεί στην έναρξη της δίκης του
Οι πολιτικοί του αντίπαλοι επισημαίνουν ότι προσπαθεί να αποφύγει την εικόνα του πρώτου εν ενεργεία πρωθυπουργού που διώκεται ποινικά για διαφθορά

Ισραηλινό δικαστήριο απέρριψε σήμερα το αίτημα του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην παραστεί στην έναρξη της δίκης του, την Κυριακή, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να είναι παρών για να ακούσει αυτοπροσώπως τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο Νετανιάχου είχε ζητήσει από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ να μην παραστεί στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου στις 24 Μαΐου, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια τυπική διαδικασία. Υποστήριζε επίσης ότι το να φέρει μαζί τους σωματοφύλακές του θα ήταν σπατάλη δημοσίου χρήματος και παραβίαση των κανόνων περί συναθροίσεων, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι πολιτικοί αντίπαλοί του ωστόσο πιστεύουν ότι στόχος του Νετανιάχου ήταν να αποφύγει την εικόνα του πρώτου εν ενεργεία πρωθυπουργού που διώκεται ποινικά για διαφθορά. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν δωροδοκία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει οτιδήποτε επιλήψιμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo