• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ιωαν. Μπουγάς-Novartis: «Υπήρξε σχέδιο εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ»

lawandorder.gr 19-05-2020 19:16
Ιωαν. Μπουγάς-Novartis: «Υπήρξε σχέδιο εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης μίλησε για πολιτική καθοδήγηση της προηγούμενης κυβέρνησης αναφορικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης

«Ο εισαγγελικός έλεγχος περιορίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στην ανεύρεση ευθυνών δέκα πολιτικών προσώπων, με στόχο την πολιτική τους εξόντωση και τη φθορά των κομμάτων τους με απώτερο σκοπό να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές», ανέφερε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου ο Ιωάννης Μπούγας, πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, που σήμερα μίλησε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. «Ο όλος σχεδιασμός είχε πολιτική καθοδήγηση», είπε ο κ. Μπούγας.

Ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνει στον ίδιο του τον εαυτό τις αιτιάσεις που διατυπώνει για το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να εισπράξει το δημόσιο πρόστιμα από τη Νοvartis.

«Η εταιρεία Novartis φέρεται να μετήλθε αθέμιτες πρακτικές στις οποίες μετείχαν ιατροί και στελέχη της, κυρίως την επιθετική προώθηση των προϊόντων της. Καθήκον της Εισαγγελίας ήταν ο έλεγχος αυτών των υποθέσεων ώστε αφενός να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και αφετέρου να δυνηθεί το ελληνικό Δημόσιο να επιβάλλει και εισπράξει πρόστιμα και διοικητικές ποινές. Μέχρι σήμερα τι συνέβη; Απολύτως τίποτα, με μεγάλη πιθανότητα τα βασικά αδικήματα να έχουν υποπέσει σε παραγραφή, με ευθύνη όσων σήμερα χειρίστηκαν τις αντίστοιχες υποθέσεις. Οι διωκτικές αρχές δεν έχουν στοιχειοθετήσει, μέχρι σήμερα, συμπεριφορά παράνομη ή αθέμιτη της εταιρείας ώστε το ελληνικό Δημόσιο να μπορέσει να στραφεί εναντίον της. Επομένως αυτά τα ερωτήματα που απευθύνετε σε εμάς, πρέπει να τα απευθύνετε στο δικό σας κόμμα», είπε ο Γιάννης Μπούγας και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει γιατί επί των ημερών του δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί η εταιρεία για αθέμιτες πρακτικές, γιατί δεν κατέστη δυνατό να επιβληθούν πρόστιμα και γιατί δεν κατέστη δυνατό να εισπραχθούν οι αποζημιώσεις για το ελληνικό Δημόσιο.

Ως προς το ερευνητικό πεδίο της επιτροπής, ο κ. Μπούγας αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν αποκαλυφθεί ότι τα έγγραφα του FBI στηρίζονται στις καταθέσεις μαρτύρων που προσδοκούν οικονομικό όφελος ή ότι υπάρχουν και άλλα έγγραφα που απεκρύβησαν από τη Βουλή, τα οποία αναιρούν το περιεχόμενο εγγράφων που έχει στη διάθεσή της η επιτροπή και σκοπίμως είχαν διοχετευθεί ή αν αποκαλυφθεί ότι οι μάρτυρες που εξετάστηκαν στην Αμερική είναι οι ίδιοι που εξετάστηκαν στην Ελλάδα με πλασματική ονομασία ή ότι είχαν άμεση εμπλοκή στην υπόθεση Novartis και εξαρτούσαν οικονομικό όφελος από την έκβαση της υπόθεσης και παράνομα έλαβαν καθεστώς προστασίας.

Διαβάστε και: Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο: Αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία ανακοίνωσε ο Τσίπρας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo