• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σακελλαροπούλου: Τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 19-05-2020 10:32
Σακελλαροπούλου: Τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου
Το μήνυμα της κυρίας Προέδρου για την 101η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Σαφές μήνυμα προς την ηγεσία της σημερινής Τουρκίας να αποδεχθούν τις ευθύνες και να δείξουν ειλικρινή μεταμέλεια «για ειδεχθείς πράξεις του παρελθόντος», ως χαρακτηριστικώς ελέχθη, των προγόνων τους σε βάρος του Ελληνισμού του Πόντου, απηύθηνε σήμερα στο μήνυμά της για την 101 η επέτειο της Γενοκτονίας τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί «δείγμα γενναιότητας και ευθύνης ηγετών» τους.

Πιο συγκεκριμένα το μήνυμα της κυρίας Προέδρου για την 101η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, έχει ως ακολούθως:

«Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που χάθηκαν πριν από έναν αιώνα. Η Ελλάδα, καθώς και άλλες χώρες, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία αυτή, αποτίοντας με τον τρόπο αυτό τον ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στη θυσία του ποντιακού ελληνισμού. Παράλληλα, οφείλουμε να αναλογιστούμε την τεράστια συμβολή και ενεργό συμμετοχή των διασωθέντων Ελλήνων του Πόντου στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην οικονομική ανάταση, καθώς και στην άνθηση της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού κατά τον 20 ο αιώνα.

Η διεθνής κοινότητα έχει χρέος να φέρνει στο φως και να καταδικάζει ενέργειες αποτρόπαιης βαρβαρότητας, όπως η συστηματική εξολόθρευση αθώων πολιτών, προκειμένου όχι μόνο να διαφυλαχθεί η μνήμη των θυμάτων αλλά και να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάληψη της ευθύνης για ειδεχθείς πράξεις του παρελθόντος και η ειλικρινής μεταμέλεια αποτελούν δείγμα γενναιότητας και ευθύνης ηγετών, που προσβλέπουν σε ένα μέλλον ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας των λαών.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo