• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Το ΜέΡΑ25 για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρασφοβίας

lawandorder.gr 17-05-2020 19:36
Το ΜέΡΑ25 για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρασφοβίας
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην τεκνοθεσία και τον πολιτικό γάμο, τόνισε το ΜέΡΑ25 μεταξύ άλλων

Την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στα ΛΟΑΤΚΙ+ Κινήματα εκφράζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι με την ευκαιρία αυτή, το ΜέΡΑ25 αγωνίζεται «για μία κοινωνία που έχει συνειδητοποιήσει και καταδικάσει τις θεσμικές διακρίσεις κατά των ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, και όχι «γενετήσιο» όπως αναφέρεται στη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας, που κατά τα αλλά χαιρετίζουμε».

Αγωνιζόμαστε, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25, για μια κοινωνία, συμμετέχοντας και στηρίζοντας τα ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματα, που παλεύει ενεργά «για να αποδομηθούν τα έμφυλα στερεότυπα, η ρητορική μίσους που τα επενδύει, όπως και το «στίγμα» με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στο δημόσιο και τον εργασιακό χώρο». Μια κοινωνία, προσθέτει στην ανακοίνωση, «που παίρνει μέτρα για την ισότιμη συμπερίληψη των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς ατόμων σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα και στην λήψη των κεντρικών αποφάσεων. Αυτή η κοινωνία για την οποίαν παλεύουμε θα μεριμνά να διδάσκει τα παιδιά από μικρή ηλικία τον σεβασμό στη διαφορετικότητα».

Επίσης το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ως αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην τεκνοθεσία και τον πολιτικό γάμο διότι είναι απαραίτητα δικαιώματα που εξασφαλίζουν την πολιτική και κοινωνική τους ισότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo