Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους κατηγορούμενους - Κανένα ελαφρυντικό

Κατερίνα Μάνθου 15-05-2020 17:14 Τελευταία ενημέρωση: 15-05-2020 17:31
Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους κατηγορούμενους - Κανένα ελαφρυντικό
Στο άκουσμα της απόφασης ακούστηκαν χειροκροτήματα, ενώ οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση

Το δικαστήριο επέβαλλε με απόφασή του στον καθένα κατηγορούμενο 15 χρόνια κάθειρξης για το ομαδικό βιασμό και ισόβια επίσης στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Στο άκουσμα της απόφασης ακούστηκαν χειροκροτήματα, γεγονός που προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση της προέδρου. 

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών ακούστηκαν χειροκροτήματα στο δικαστήριο. Η πρόεδρος αντέδρασε έντονα, λέγοντας τα εξής: «Εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη, δεν είναι παράσταση  και πρέπει να σέβεστε τη διαδικασία».
 
Να σημειωθεί ότι οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση που επέβαλλε στον καθένα ισόβια και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη. 

Νωρίτερα, ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δύο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Στους δυο κατηγορούμενους το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Η εισαγγελέας σημείωσε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπει ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Διαβάστε και:

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo