Είναι υπόθεση όλων μας να σωθεί η χώρα και ο λαός

Newsroom L&O 15-05-2020 11:03 Τελευταία ενημέρωση: 15-05-2020 14:11
Είναι υπόθεση όλων μας να σωθεί η χώρα και ο λαός
Επιβεβλημένο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Πώς είναι δυνατόν αυτό το κράτος να σωθεί; Πώς είναι δυνατόν οι πολίτες να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και λιγότερο άρρωστοι;

Πώς είναι δυνατόν να παράξει πλούτο αυτή η χώρα, όντας το διαμάντι της Μεσογείου, όταν όλα είναι προμελετημένα με βαθιά πολιτική σκοπιμότητα για να μη χαθεί η καρέκλα;

Χωρίς ρεαλισμό, χωρίς συναίσθημα, χωρίς συμπόνοια, ένα κράτος κυνικό με προσωπείο δήθεν σεβασμού προς τον πολίτη.

Με περίπου 150 νεκρούς από κορονοϊό, πανηγυρίζουν πολιτικά ότι τα καταφέρανε και δεν βλέπουν ότι με δυο μήνες lockdown το κόστος θα είναι βαρύ κι αβάσταχτο και θα παρασυρθούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στον «τάφο» της ανεργίας, στα σκουπίδια για να βρουν τροφή, στα συσσίτια, στην κατάθλιψη, σε αυτοκτονίες, κλείσιμο δραστηριοτήτων, με εγκεφαλικά, καρδιές και άλλα σοβαρά νοσήματα στα νοσοκομεία, από το άγχος το στρες και την καθημερινή πλύση εγκεφάλου, ότι δήθεν τα πάμε καλύτερα από αλλά κράτη στην παγκόσμια κοινότητα, αλλά κατά τα άλλα η πραγματική ύφεση θα είναι τραγική, πάνω από 22% με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις...

Μια Ελλάδα που τα τελευταία 50 χρόνια είναι σε κρίση και την τελευταία 10ετία υπό διάλυση, πτωχευμένη, με πολιτικούς που εμπαίζουν τον κοσμάκη και το μόνο που κοιτάνε είναι το πολιτικό τους κόστος. Με χιλιάδες νόμους άχρηστους, χωρίς καμία σημασία, με μοναδικό σκοπό να αλώσουν τις περιουσίες των ανήμπορων να αντιδράσουν υποδεέστερων, και να καταντήσουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Μοιράζουν πανηγυρικά δήθεν βοήθειες που ούτε απλό ντεπόν για τον πονοκέφαλο δεν είναι και, μάλιστα, και με προϋποθέσεις αξιοπιστίας πρέπει να είσαι καλοπληρωτής για να βοηθηθείς, αν είναι δυνατόν, σε μια χώρα υπερχρεωμένη, υποδουλωμένη, με πολίτες με χρέος 150 δισ. προς το δημόσιο άκουσον-άκουσον. Όλοι φυλακή!

Οι δε τράπεζες, αυτοί οι πραγματικοί «δολοφόνοι κορονοϊοί» με τα όλα τους, κοιτάνε μέσα από αυτήν την κατάσταση να επωφεληθούν και να αρπάξουν ως συνήθως την μερίδα του λέοντος, καλύπτοντας τα τραγικά λάθη όλων των χρόνων, όλα τα εγκλήματα που έχουν επιτελέσει εις βάρος της κοινωνίας, του κάθε ανθρώπου, του επαγγελματία, των επιχειρήσεων, με απόλυτη εκμετάλλευση 100% υπέρ τους και υπό την ανοχή του κράτους, χωρίς καν ρεαλιστικό πνεύμα συνεργασίας και κοινής πορείας με τους πελάτες-πολίτες αυτής της κακόμοιρης χώρας, εξ ου και καταντήσαμε έτσι και κοιτάμε πώς θα τις «φιτιλιάσουμε» για να επιβιώσουμε, όπως και το κράτος, επίσης, λόγω μη εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Έχουμε, δε, γίνει ο πιο αναξιόπιστος λαός για τον έξω κόσμο. Αναρωτιέμαι πώς θα πάμε μπροστά και θα κερδίσουμε την διαλυμένη αξιοπιστία μας...

Πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, παραμυθιάζουν τον κόσμο με ανειλικρινείς ειδήσεις, κερδίζουν από τον πόνο του άλλου και κοιτάνε πώς να γεμίσουν τις τσέπες τους και να κρατήσουν τις καρέκλες τους εις βάρος των αδυνάτων, της μάζας του 95% που ελέγχεται από το 5%.

Αναρωτιέμαι όταν κάθε επιχείρηση, κάθε επαγγελματίας χωρίς μια μέρα δουλειάς είχε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, τώρα μετά από δυο μήνες lockdown πώς είναι δυνατόν χωρίς ρεαλιστικές ουσιαστικές βοήθειες από το ίδιο το κράτος, να προχωρήσει παρακάτω και να σώσει ό,τι μπορεί ο καθένας από την επερχόμενη οικονομική λαίλαπα, το οικονομικό τσουνάμι.

«Όλοι φυλακή»

Ένας λαός για να ευημερήσει θέλει πολιτικούς με αξίες, ηθική και πίστη για μια δίκαιη κατανομή βαρών και ελαφρύνσεων και σαφέστατα δικαιότερο σύστημα ανάδειξης των αξιών και της προσωπικότητας του κάθε πολίτη, με παιδεία, αξιοκρατία ,νόμους εύκολους και εύλογους για ανάπτυξη δραστηριοτήτων με κέρδη (και όχι ζημιές λόγω δυσβάσταχτων  και άδικων φόρων κλπ), με συνέπεια να βουλιάζουμε αντί να ευημερούμε. Έναν λαό άξιο τον κατάντησαν αναξιοπαθούντα!

Να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για δουλειά, να βοηθήσουν να κτιστούν σπιτικά, να μεγαλώσουν οικογένειες, οι επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στην παγκόσμια κοινότητα και διάσημες για τα επιτεύγματά τους, ως «φωτεινό παράδειγμα» μικρής χώρας.

Πώς να μην αυξηθεί περαιτέρω το πλιάτσικο, η απατεωνιά, οι κλοπές, η λαμογιά, η αποφυγή πληρωμής φόρων, το δε βαριέσαι κ.λπ. κ.λπ.

«Όλοι φυλακή»

Ξυπνήστε πριν να είναι αργά, πριν γίνει επανάσταση, πριν φάει ο ένας τον άλλον για να επιβιώσει.

Αλλάξτε τροπάριο για να σωθεί η χώρα εδώ και τώρα. Ενωμένοι με το λαό, με όλους, δεν πρέπει να λείπει κανένας στο ραντεβού επαναφοράς μας και όχι με μερικούς. Ξυπνήστε, με κοινό παρανομαστή την ευημερία και όχι τα παραμύθια που πουλάτε δήθεν για να σωθεί ο πληθυσμός, επειδή είστε ανήμποροι και τα φάγατε και δεν χτίζατε τόσα χρόνια με βάση την παιδεία, την πίστη, το υγειονομικό σύστημα, την αξιοπιστία ως κουλτούρα του λαού για να αντέξει σε κάθε τέτοιου είδους συνθήκες.

Είστε και είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων και των επιλογών μας, αλλά έστω και τώρα, την ύστερη αυτή ώρα, μπορούμε να παλέψουμε όλοι ενωμένοι για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια χώρα που μόνον από τον τουρισμό, τον ήλιο και την αξιοποίηση της εύφορης μάνας γης της θα μπορούσε να είναι πολλαπλασίως σε καλύτερη μοίρα, με μηδενική ανεργία, καλύτερη από κάθε άλλη χώρα, ακόμα κι από την Ελβετία, με πολίτες χαρούμενους, θετικούς, γελαστούς αισιόδοξους, δυνατούς, ψυχωμένους, αγωνιστές που ζουν στο ωραιότερο μέρος του κόσμου...

Ξυπνήστε, τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για να γράψετε νέα ιστορία που θα μείνει χιλιετίες χαραγμένη σε όλη την οικουμένη ως φωτεινό παράδειγμα μίμησης και αξιοποίησης από όλους τους λαούς.

Υπάρχει χώρος για όλους, υπάρχει αφθονία, για όλους υπάρχει δουλειά, για όλους υπάρχει λαμπρό μέλλον εκεί έξω και ο τρόπος για να ξεκινήσουμε δυνατά από σήμερα μικροί μεγάλοι και να πετύχουμε μεγάλα θετικά αποτελέσματα και επιτεύγματα ως το διαμάντι της Μεσογείου με λαμπρό παρελθόν, με φιλοσόφους που έγραψαν και γράφουν ιστορία, με αγωνιστές της επανάστασης, με πίστη, με κουλτούρα...

Οι συνέπειες από αυτήν την δίμηνη σκληρή πραγματικότητα και τα επακόλουθά της θα είναι τεράστιος, όσο κι αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, χαρούμενοι και γελαστοί. Βομβαρδίζετε καθημερινά την κοινωνία με φόβο, μιζέρια και ανασφάλεια. Υποθηκεύουν το αύριο με τις αποφάσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί-ηγέτες αυτής της χώρας, οι οποίοι αποφασίζουν για την τύχη μας ερήμην μας.

«Όλοι φυλακή»

Είναι επιβεβλημένο ως λαός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με αγωνιστική διάθεση να απαιτήσουμε το καλύτερο για όλους μας. Με δυνατή φωνή να βοηθηθούμε και να βοηθήσουμε, να αγωνιστούμε σύσσωμοι, ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο ξεπερνώντας θετικά και αυτό το εμπόδιο. Με πίστη, θάρρος, θράσος, αγωνιστικότητα, ευθύνη, υπομονή και επιμονή, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

«Η Ελλάδα μπορεί». Με αυτό το σύνθημα κατεβαίνουμε όλοι στον αγώνα.

Για την υπογραφή
Π.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo