Πρόεδρος Συνδέσμου Κέντρων Ξένων Γλωσσών: Έχουν «φουντώσει» τα «μαύρα» και τα παράνομα ιδιαίτερα

Newsroom L&O 14-05-2020 14:44 Τελευταία ενημέρωση: 14-05-2020 14:45
Πρόεδρος Συνδέσμου Κέντρων Ξένων Γλωσσών: Έχουν «φουντώσει» τα «μαύρα» και τα παράνομα ιδιαίτερα
Ο κ. Ζηκόπουλος μίλησε για τα προβλήματα του κλάδου

Για τα προβλήματα του κλάδου των κέντρων ξένων γλωσσών λόγω κορονοϊού μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Κέντρων Ξένων Γλωσσών και μέλος της διοικητικής επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιώργος Ζηκόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηριακού, ο κ. Ζηκόπουλος επισήμανε στη συνέντευξή του ότι από 18 Μαίου ξεκινούν τα μαθήματα στα κέντρα ξένων γλωσσών για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ωστόσο αναμένονται ακόμη οι αποφάσεις για τα παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό και αποτελούν το 70% των μαθητών των κέντρων ξένων γλωσσών.

Αναφερόμενος στη σύσταση του υπουργείου Παιδείας για τηλεκπαίδευση, ο κ. Ζηκόπουλος εξήγησε ότι ειδικά στην περίπτωση των μαθητών δημοτικού υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες, υπογραμμίζοντας ότι «ο μόνος σίγουρος τρόπος μάθησης είναι η συνεργατική μάθηση εντός των κέντρων ξένων γλωσσών».

Ερωτηθείς σχετικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, ξεκαθάρισε ότι οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών εταιρικής μορφής, δηλαδή ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ΕΠΕ, δεν έλαβαν κανένα επίδομα, ενώ το επίδομα των 600 ευρώ προς επιστήμονες πήραν μόνο οι ατομικές επιχειρήσεις. Τόνισε, ακόμη, ότι την ίδια στιγμή «έχουν «φουντώσει» τα «μαύρα» ιδιαίτερα και τα παράνομα οικοδιδασκαλεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo