Γεωργιάδης: Ρύθμιση για τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου

Newsroom L&O 14-05-2020 14:35
Γεωργιάδης: Ρύθμιση για τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου
Στη στήριξη επιχειρήσεων και επαγγελματιών από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, αναφέρθηκε ο υπουργός

Στη ρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το θέμα των ενοικίων, προκειμένου να στηριχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως είπε ο υπουργός: «Θα υπάρχει ρύθμιση για τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί θεσμικά από το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα και το κομμάτι το φορολογικό που πρέπει να αφορά στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, για να μπορεί να είναι δίκαιο. Θα υπάρχει, δηλαδή, ένας επιμερισμός της ζημιάς μεταξύ όλων μας».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μελετάται ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο βοήθειας για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ μιλώντας για την εστίαση είπε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ειδικό πακέτο στήριξης για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε προς τους προέδρους των επιμελητηρίων ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή της νομοθεσίας για την ανανέωση της θητείας στα επιμελητήρια.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Αλέξης Τσίπρας στην τηλεδιάσκεψη του Ε.Ε.Α. σήμερα στις 17:00

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με μέλη της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προέδρους επιμελητηρίων και επαγγελματικών κλάδων για τα προβλήματα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα και τις προκλήσεις για την οικονομία στη «μετά-κορονοϊό» εποχή, στη νέα τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει το επιμελητήριο, σήμερα Πέμπτη 14 Μαίου στις 17:00.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει ξεκινήσει έναν δημόσιο διάλογο, μέσω τηλεδιασκέψεων, ώστε να υπάρξει μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με στόχο την επιβίωση όσων περισσοτέρων επιχειρήσεων είναι εφικτό και τη διάσωση θέσεων απασχόλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo