Ποιες νέες κατηγορίες εργαζομένων εντάσσονται στην ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ

Newsroom L&O 13-05-2020 19:23 Τελευταία ενημέρωση: 13-05-2020 20:00
Ποιες νέες κατηγορίες εργαζομένων εντάσσονται στην ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ
Εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας η σχετική υπουργική απόφαση

Νέους κλάδους εργαζομένων στην οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, προσθέτει το υπουργείο Εργασίας. Σε σχετική υπουργική απόφαση ορίζονται οι κατηγορίες εκείνες των εργαζομένων, κύρια από τον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού που εντάσσονται στην εν λόγω ειδική αποζημίωση. Επίσης, προστίθενται και εργαζόμενοι που έχουν περισσότερους τους ενός εργοδότες.

Πιο συγκεκριμένα, προστίθενται οι:

  • Εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, οι οποίοι απασχολήθηκαν με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου από 15 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου, που έληξαν πρόωρα ή έληξαν αφού παρήλθε ο συμφωνημένος χρόνος σε επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν ή με βραχυχρόνιες συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, μιας ή δύο ημερών, με συμβατικό χρόνο λήξης και έναρξης εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος σε μία ή σε περισσότερες επιχειρήσεις.

  • Εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται σε περισσότερους από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχει/ έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 50%, των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15 Μαρτίου έως και 20 Απριλίου.

  • Εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε περισσότερους του ενός εργοδότες - φυσικά πρόσωπα (αυτοαπασχόληση) που δεν έχουν συστήσει νομικό πρόσωπο και έχουν ασφάλιση στον ΕΦΚΑ από την 1η Δεκεμβρίου του 2019 έως και τις 29 Φεβρουαρίου του 2020.

  • Ενεργά μέλη των συνεταιρισμών εργαζομένων του νόμου 4430/2016 που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας.

  • Προπονητές καλαθοσφαίρισης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ενεργών μελών του σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo