23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Η ώρα της εισαγγελέως σήμερα στη δίκη Τοπαλούδη


    Με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Μια υπόθεση που είχε συνταράξει το Πανελλήνιο και που πλέον έχει μπει στη τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων.
    Η εισαγγελέας θα αναπτύξει σήμερα την πρότασή της επί της ενοχής ή μη των δυο νεαρών κατηγορουμένων για τη δολοφονία και το βιασμό της κοπέλας. Πρόκειται για τον 23χρονο Ροδίτη και τον 21χρονο συγκατηγορούμενό του, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι αρνούνται τις βαριές κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί και ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, η εισαγγελέας έχει αφήσει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν έχει πεισθεί από τους ισχυρισμούς που προβάλλουν οι κατηγορούμενοι αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβαν χώρα τα αποτρόπαια εγκλήματα, τα οποία κατά το κατηγορητήριο, τελέστηκαν από κοινού και στο εξοχικό σπίτι του Ροδίτη, στη Λίνδο της Ρόδου.
    Κάτι, που η εισαγγελέας έκανε και χθες κατά τη διάρκεια της υποβολής ερωτήσεων στον 21χρονο, δεύτερο κατηγορούμενο της υπόθεσης.Πολλές φορές η εισαγγελέας αντέκρουε τα όσα εκείνος ισχυρίζονταν απαντώντας στις ερωτήσεις της, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που τον κάλεσε να πει την αλήθεια έστω και την ύστατη, όπως είπε, στιγμή. Το ίδιο είχε ζητήσει άλλωστε και από τον πρώτο κατηγορούμενο της υπόθεσης τον 23χρονο Ροδίτη. Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός χθες έκανε λόγο για εξαφάνιση πειστηρίων και τόνισε ότι θα πρέπει να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου για το αδίκημα της ψευδορκίας, όπως επίσης και ποινικές ευθύνες της αδελφής του 21χρονο Αλβανού.
    Μετά την εισαγγελική πρόταση αναμένεται να αναγορεύσουν οι δικηγόροι των δυο πλευρών και κατόπιν η δίκη να μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της απόφασής του.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ