14.6 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου επόπτρια της ΕΥΠ


    Την εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου όρισε σήμερα με απόφασή του το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου ως επόπτρια της ΕΥΠ.
    Τo Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίασε, υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Βασίλειου Πλιώτα.
    Η απόφαση για επιλογή της κυρίας Βλάχου ελήφθη από τα μέλη του με οριακή πλειοψηφία (6-5). Στα καθήκοντα της επόπτριας της ΕΥΠ συγκαταλέγεται ο έλεγχος της νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεών της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
    Κατά τη θητεία της στο εισαγγελική σώμα η κυρία Βλάχου, μεταξύ άλλων, ήταν η εισαγγελέας της έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ το 2018 κληρώθηκε εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά όπου δικάζεται η υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου «Noor 1».
    Η νέα επόπτρια της ΕΥΠ εισήλθε στο εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993. Προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2011 και στην συνέχεια προήχθη σε εισαγγελέα Εφετών.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ