Φοβούνται αύξηση της εγκληματικότητας – Το σχέδιο της αστυνομίας για την «μετά-καραντίνα» εποχή

lawandorder.gr 12-05-2020 16:09 Τελευταία ενημέρωση: 12-05-2020 16:10
Φοβούνται αύξηση της εγκληματικότητας – Το σχέδιο της αστυνομίας για την «μετά-καραντίνα» εποχή
Στελέχη της ΕΛΑΣ στην Κατεχάκη και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας εκτιμούν ότι το τέλος της καραντίνας, θα... βγάλει ξανά στους δρόμους, μαζί με τους πολίτες, και τις συμμορίες

Αύξηση της μικρο-εγκληματικότητας το επόμενο διάστημα φοβούνται στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), που, μάλιστα, έχουν εκπονήσεις και ειδικό σχέδιο δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπισή της.

Στελέχη της ΕΛΑΣ στην Κατεχάκη και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας εκτιμούν ότι το τέλος της καραντίνας, θα... βγάλει ξανά στους δρόμους, μαζί με τους πολίτες, και τις συμμορίες κακοποιών, που είχαν «λουφάξει» όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι η εγκληματικότητα την περίοδο των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις μειώθηκε περίπου κατά 35%. Οι γνωρίζοντες σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι με δεδομένο ότι τα «ταμεία» των συμμοριών έχουν στεγνώσει, μαζί με τη μαζική έξοδο των πολιτών θα αυξηθεί και η μικρο-εγκληματικότητα της γειτονιάς.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει αύξηση της αστυνομικής παρουσίας σε γειτονιές-κλειδιά της Αθήνας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά στο τρίγωνο του παραδοσιακού κέντρου, που περιλαμβάνει της οδούς Ερμού, Μενάνδρου και Ευριπίδου, θα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, που θα περιλαμβάνει πεζές περιπολίες, αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, αλλά και περιπολικά της Άμεσης Δράσης.

Επιπλέον, το σχέδιο προβλέπει και αυξημένη αστυνομική επιτήρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού ο συνωστισμός, εκτός από καλός «φίλος» του κορονοϊού είναι καλός «φίλος» και δεκάδων αετονύχηδων...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo