• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δίωξη για κακούργημα στον οδηγό της Corvett για το θάνατο και την εγκατάλειψη του Ν. Καρανίκα

Κατερίνα Μάνθου 11-05-2020 18:56
Δίωξη για κακούργημα στον οδηγό της Corvett για το θάνατο και την εγκατάλειψη του Ν. Καρανίκα
Για το θανατηφόρο τροχαίο στη Γλυφάδα

Λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις μήνες από το θανατηφόρο τροχαίο στη Γλυφάδα με θύμα τον μοτοσικλετιστή Νάσο Καρανίκα, ηλικίας μόλις 25 ετών, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας που διενεργούσε έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προχώρησε, στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος του οδηγού της πολυτελούς Corvett.

Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, αφού παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον νεαρό μοτοσικλετιστή, εξαφανίστηκε αποφεύγοντας έτσι την αυτόφωρη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του 40χρονου για ένα κακούργημα, το οποίο μάλιστα επισύρει αυστηρές ποινές βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα. Το αδίκημα αφορά σε επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου.

Ακόμη, δίωξη ασκήθηκε στον 40χρονο και για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος και της παράβαση του άρθρου 43 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Για τα παραπάνω αδικήματα ο οδηγός της Corvett θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον τακτικού ανακριτή, ο οποίος ανέλαβε να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν στοιχειοθετήθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του οδηγού του δευτέρου οχήματος ένα ενδεχόμενο που επίσης ερεύνησε ο εισαγγελέας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo