Ανοίξτε τα καταστήματα εστίασης να τελειώσει η πλάκα με τις πλατείες!

Μιχάλης Τεζάρης 11-05-2020 15:41
Ανοίξτε τα καταστήματα εστίασης να τελειώσει η πλάκα με τις πλατείες!
Ενδεχομένως η ομάδα των ειδικών να μην συμφωνεί, αλλά η πραγματικότητα ξεπερνάει τα σχέδια επί χάρτου

Για πολλοστή φορά στη χώρα, εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, αντιεξουσιαστές και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς βρίσκουν χώρο για… επαναστατική γυμναστική.

Αυτή τη φορά η… αντίδραση, συντελείται με μπύρες, τσίπουρα και εντάσεις με αστυνομικούς σε πλατείες της Αττικής. Κύριος λόγος του φαινομένου του συνωστισμού δεν είναι άλλος από το γεγονός πως τώρα που ανοίγει ο καιρός, δεν μπορούν να παραμένουν στα σπίτια οι πολίτες, την συγκέντρωση των οποίων εκμεταλλεύονται προς ίδιους σκοπούς και οι παραπάνω ομάδες.

Μια είναι η λύση, απλή και συνοπτική. Να αποφασίσει η κυβέρνηση την άμεση λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και καφέ. Με λιγότερα τραπέζια, με αποστάσεις, με μέτρα αυτοπροστασίας και συνεχείς αστυνομικούς ελέγχους για την τήρησή τους.

Μοιάζει απλό, ενδεχομένως η ομάδα των ειδικών να μην συμφωνεί, αλλά η πραγματικότητα ξεπερνάει τα σχέδια επί χάρτου. Την ώρα, λοιπόν, που η κοινή γνώμη έχει ρίξει το ενδιαφέρον της στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, όλες οι πλατείες της Αττικής και το παραλιακό μέτωπο είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο!

Ουσιαστικά, κυβέρνηση και κοινωνία έχουν εγκλωβιστεί στις μειοψηφίες των 200-300 ατόμων και έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα!

Αν ανοίξουν, με τις απαραίτητες πάντα προϋποθέσεις, η δυναμική της πλατείας θα χαθεί, γιατί ουσιαστικά η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει ανάγκη από «μπάχαλα», αλλά από την επαναφορά στην καθημερινότητα, έστω και με μερικές αλλαγές.

Με αυτό τον τρόπο ο κόσμος θα απολαύσει την βόλτα του, οι μειοψηφίες θα απομονωθούν και δεν θα αναλάβουν εν μέσω πανδημίας ρόλο ρυθμιστή της κοινωνικής αντίδρασης, χωρίς να υπάρχει πρακτικά το απαραίτητο έδαφος, απλά εκμεταλλευόμενες την πίεση των πολλών από τον πολυήμερο εγκλεισμό στα σπίτια!

Επιστροφή στην νέα κανονικότητα άμεσα, λοιπόν, με τα απαραίτητα μέτρα και πρόληψη, όχι εκ των υστέρων παρεμβάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo