Προβληματισμός σε ΕΛ.ΑΣ και Πολιτική Προστασία για συνωστισμούς και υπαίθρια πάρτι

lawandorder.gr 07-05-2020 08:15 Τελευταία ενημέρωση: 07-05-2020 08:20
Προβληματισμός σε ΕΛ.ΑΣ και Πολιτική Προστασία για συνωστισμούς και υπαίθρια πάρτι
Ανησυχούν τις αρχές οι πολυπληθείς, υπαίθριες συγκεντρώσεις νεαρών σε πλατείες ή έξω από μπαρ

Ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε το τελευταίο 24ωρο σε συγκεντρώσεις νεαρών κυρίως ατόμων σε Αγία Παρασκευή, Παγκράτι, Λυκαβηττό και άλλες περιοχές της Αθήνας προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ που την Τετάρτη το βράδυ βρισκόταν σε επιφυλακή για να επέμβει εφόσον χρειαζόταν σε υπαίθρια πάρτι με take away ποτά.

Ανησυχία και στην Πολιτική Προστασία και στις υγειονομικές αρχές της χώρας προκαλούν οι πολυπληθείς, υπαίθριες συγκεντρώσεις νεαρών σε πλατείες ή έξω από μπαρ, τα οποία με το πρόσχημα της διανομής σε πακέτο σερβίρουν αλκοόλ σε πελάτες. Σύμφωνα με την Καθημερινή ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση προς τις υποδείξεις των ειδικών είναι ακόμα και αυτό της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές κατά της νυχτερινές ώρες

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένη Πάκο, δεν λύνονται τα πάντα με αστυνομικά μέτρα.

Με συζήτηση αποχώρησαν εντέλει οι τελευταίοι της Αγίας Παρασκευής

Σήμερα το πρωί στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής υπήρχε ηρεμία. Οι περισσότεροι από τους περίπου 100 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί χθες βράδυ στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, αποχώρησαν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αργά τη νύχτα. Περί τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή, όταν περίπου 400 νεαροί πέταξαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών.Λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα, στην πλατεία είχαν παραμείνει διάσπαρτα περί τα 30 άτομα, ενώ και οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποχωρήσει στην πλειοψηφία τους. Οι επικεφαλής της αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή, με συζήτηση έπεισαν τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε η επέμβαση και δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια. 
Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα αποχώρησαν άπαντες, με τελευταίους τους αστυνομικούς.

Την Τετάρτη το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι στο εξής η πλατεία θα παραμένει κλειστή από τις 9 το βράδυ και έως τις 6 το πρωί κατόπιν αιτήματος του δημάρχου, και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να καταγράφονται παρόμοια φαινόμενα και αλλού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων υπερτοπικής εμβέλειας. 

Συγκεντρώσεις σε πολλές περιοχές της Αθήνας

Ανάλογα περιστατικά, όχι τέτοιας κλίμακας, υπήρξαν και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, στον Λυκαβηττό και στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, όπου ύστερα από καταγγελίες περιπολικά έφτασαν στα σημεία αυτά και ζήτησαν από τον κόσμο να απομακρυνθεί όπως και έγινε. 

Πλήθος νεαρόκοσμου μαζεύτηκε και στο λόφο του Αρείου Πάγου να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo