Στρατός Ξηράς: Προχωράει η επανακατάταξη των ΟΒΑ

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 05-05-2020 20:04
Στρατός Ξηράς: Προχωράει η επανακατάταξη των ΟΒΑ
Παραπέμπονται για έλεγχο σωματικής ικανότητας οι 355 υποψήφιοι έφεδροι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης

Με την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις που είχε διαταραχθεί σοβαρά εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν για την προστασία από τον κορονοϊό, επανέρχεται σταδιακά η κανονικότητα και στη διαδικασία επανακατάταξης των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) για τις Ειδικές Δυνάμεις, των λοιπών Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς (ΣΞ).

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν παραπέμπονται για εξέταση της σωματικής τους ικανότητας 355 υποψήφιοι έφεδροι, οι οποίοι υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους για την επανακατάταξή τους ως ΟΒΑ.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, όσοι παραπέμφθηκαν είναι υποχρεωμένοι να παρουσιασθούν στις αρμόδιες «Επιτροπές Απαλλαγών» το διάστημα από 11 έως 15 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρμόδια για την εξέταση της σωματικής ικανότητας όσων παραπέμφθηκαν είναι η πλησιέστερη στον τόπο διαμονής τους «Επιτροπή Απαλλαγών» του ΣΞ.

Οι νέοι αυτοί, κατά την παρουσίασή τους στην «Επιτροπή Απαλλαγών» πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους.

Στην προαναφερθείσα ανακοίνωση του ΓΕΣ επισημαίνεται – μεταξύ άλλων – ότι πριν την παρουσίασή τους για εξέταση θα πρέπει να προηγείται υποχρεωτικώς τηλεφωνική επικοινωνία του παραπεμπόμενου με την αρμόδια «Επιτροπή Απαλλαγών» για τον καθορισμό συγκεκριμένου ραντεβού, εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (11-15 Μαΐου 2020).

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με δική τους ευθύνη αναφορικώς με τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής της εξετάσεως, τα τηλέφωνα επικοινωνίας και όλες τις άλλες πληροφορίες, μέσω της ιστοσελίδος του ΓΕΣ (www.army.gr) όπου αναρτήθηκε η συγκεκριμένη 2η Διαταγή Παραπομπής Εφέδρων Υποψηφίων ΟΒΑ από ΓΕΣ/Β4 (ΔΣΛ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo