Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 166 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τις επιδοτήσεις με τα βοσκοτόπια

Κατερίνα Μάνθου 05-05-2020 15:09 Τελευταία ενημέρωση: 05-05-2020 15:15
Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 166 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τις επιδοτήσεις με τα βοσκοτόπια
Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η δεύτερη κατά σειρά, για το ίδιο θέμα

Στον κρατικό κορβανά εισέρχονται 166 εκατ. ευρώ που είχαν παρακρατηθεί από κοινοτικές ενισχύσεις, καθώς είχε κριθεί, ότι είχε παραβιαστεί η κοινοτική νομοθεσία από τις επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια. Και αυτό γιατί το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαίωσε την Ελλάδα και με απόφασή της επιστρέφονται τα χρήματα αυτά που είχαν παρακρατηθεί.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η δεύτερη κατά σειρά, για το ίδιο θέμα, δηλαδή τις επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια, καθώς η προηγούμενη απόφαση (εκδόθηκε 13 Φεβρουαρίου 2020), δικαίωσε και πάλι την Ελλάδα, επιστρέφοντας το ποσό των 280 εκ. ευρώ. Δηλαδή, με δύο αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον κρατικό κορβανά εισήλθαν 435 εκ. ευρώ.

Οι αποφάσεις αυτές εκδόθηκαν μετά από αναιρέσεις που είχε καταθέσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικαστικών για τη χώρα μας αποφάσεων που είχαν εκδοθεί από το πρωτοβάθμιου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η νέα απόφαση για τα 166 εκατ. ευρώ αποτελεί επιτυχή υποστήριξη των ελληνικών θέσεων από το ΝΣΚ, με πρόεδρο τον Ιωάννη- Κωνσταντίνο Χαλκιά, ο οποίος και πριν γίνει πρόεδρος είχε ξεκινήσει τη νομική διεκδίκηση των ποσών αυτών από την εποχή που υπηρετούσε ως νομικός σύμβουλος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo