Συγκλονιστικό βίντεο: Ελληνικό Mirage καταδιώκει τουρκικό F-16 στο Αιγαίο! Πιλότος: «Τον έχω!»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 05-05-2020 13:47 Τελευταία ενημέρωση: 05-05-2020 15:10
Συγκλονιστικό βίντεο: Ελληνικό Mirage καταδιώκει τουρκικό F-16 στο Αιγαίο! Πιλότος: «Τον έχω!»
Το βίντεο είναι από την Κυριακή 3 Μαΐου

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με τον συνεχή και παρατεταμένο «εγκλωβισμό» («λοκάρισμα») ενός από τα δύο τουρκικά F-16, που προχθές παρενόχλησαν το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στις φρουρές μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από ένα από τα δύο μαχητικά Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν σπεύσει για να τα αναχαιτίσουν δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την ΕΡΤ.

Το βίντεο αυτό αποτελεί – τρόπον τινά – την «ελληνική ρουτίνα» στα όσα αστεία υποστήριξε χθες ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα, αρνούμενος ότι είχε υπάρξει παρενόχληση του υπουργικού ελικοπτέρου και ότι απλώς επρόκειτο για «πτήσεις ρουτίνας» των τουρκικών μαχητικών.

Το βίντεο είναι εντυπωσιακό καθώς φαίνεται ο Τούρκος πιλότος να προσπαθεί για περισσότερα από 40 δευτερόλεπτα (!!!) να απεγκλωβιστεί από το «λοκάρισμα» των οπλικών συστημάτων του ελληνικού μαχητικού, χωρίς όμως να το έχει επιτύχει, κάτι που πρακτικώς «μεταφράζεται» ότι αν η κατάσταση ήταν διαφορετική το τουρκικό μαχητικό και ο επιβαίνων σε αυτό θα είχαν γίνει «kill από ώρα», όπως λέγεται στην αεροπορική γλώσσα, η κατάρριψη εχθρικού μαχητικού.

Ενδιαφέρον έχει επίσης και η συνομιλία των δύο Ελλήνων πιλότων του ζευγαριού των Mirage 2000-5, όπου ακούγεται καθαρά και ψύχραιμα και ο δεύτερος πιλότος να πιστοποιεί και αυτός τον δικό του εγκλωβισμό στον δεύτερο Τούρκο πιλότο.
Απομαγνητοφωνώντας το διάλογο αυτό, ακούμε τα εξής:

ΠΙΛΟΤΟΣ 1: FOX 2 (=Βολή βλήματος)
ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Τον έχω
ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Έρχεται κι o άλλος (…)
ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Τον έγραψα και στην κασέτα
ΠΙΛΟΤΟΣ 1: Ωραίος
ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Σταθερά στα GUNS
ΠΙΛΟΤΟΣ 1: SAME

Τυχεροί ασφαλώς οι δύο Τούρκοι πιλότοι καθώς – ως τώρα τουλάχιστον – η «ελληνική ρουτίνα» περιορίζεται στο να παίρνει την αεροπορική ταυτότητα των Τούρκων πιλότων ευρισκόμενη πάντα στα νώτα των Τούρκων (στην «ώρα 6 τους») και δεν έχουν προχωρήσει και σε άλλα μέτρα, καθώς δεν έχουν διαταχθεί για κάτι τέτοιο.
Το ερώτημα πάντως που προκύπτει και πιθανόν να αρχίζουν να ποντάρουν σε αυτό και οι κλασικοί Βρετανοί «μπουκμέϊκερς» είναι το «ως πότε» οι Τούρκοι πιλότοι θα είναι τόσο τυχεροί!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo