Πέτσας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 04-05-2020 20:24
Πέτσας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
«Οποιαδήποτε στιγμή είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε άλλη προκλητική ενέργεια, σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της χώρας μας»

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβερνήσεως στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων «σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της χώρας», όπως χαρακτηριστικώς ελέχθη, υπογράμμισε σήμερα, στη διάρκεια της καθημερινής ενημερώσεως των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλές φορές η Τουρκία ξεπερνά τα όρια του Διεθνούς Δικαίου τονίζοντας με έμφαση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα περί του αν ανησυχεί η κυβέρνηση από τη νέα όξυνση της τουρκικής προκλητικότητος και σε ποιες ενέργειες προβαίνει, δήλωσε τα εξής:

«Η φούσκα της απειλής και του εκβιασμού από την Τουρκία με στρατιές κατατρεγμένων ανθρώπων, όπως είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ως γεωπολιτικό όπλο, για να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, έσπασε στον Έβρο. Επομένως, οποιαδήποτε στιγμή είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε άλλη προκλητική ενέργεια, σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της χώρας μας. Το περιστατικό που περιγράφετε δείχνει ότι πολλές φορές η Τουρκία ξεπερνά τα όρια, τα οποία θέτουν και οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, αλλά φυσικά και οι κανόνες καλής γειτονίας. Εμείς είμαστε εδώ, πάντα για ν’ αναχαιτίζουμε, όπως και χθες, τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες και να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo