Η ΔΙΑΣ έσωσε διαρρήκτη που τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθειά του να διαφύγει (σκληρές εικόνες)

Newsroom L&O 02-05-2020 21:51 Τελευταία ενημέρωση: 02-05-2020 22:18
Η ΔΙΑΣ έσωσε διαρρήκτη που τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθειά του να διαφύγει (σκληρές εικόνες)
Σωτήριοι αποδείχτηκαν οι αιμοστατικοί επίδεσμοι που παρέλαβαν πρόσφατα οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ

Ένα περιστατικό απόπειρας διάρρηξης, καταδίωξης, σύλληψης και ταυτόχρονα διάσωσης του επίδοξου διαρρήκτη, ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει τραυματίστηκε σοβαρά, αντιμετώπισαν τη νύχτα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Πειραιά.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου δύο ομάδες ΔΙΑΣ πήραν σήμα για διαρρήκτη ο οποίος επιχειρούσε να «μπουκάρει» σε σπίτι στην οδό Βύρωνος 1 στο Πέραμα. Μετά την άμεση επέμβαση των αστυνομικών, ο διαρρήκτης, στην προσπάθειά του να διαφύγει και πηδώντας πάνω από ταράτσες πέντε(!) σπιτιών, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό χέρι, κόβοντας κεντρική αρτηρία, με τη ζωή του να απειλείται άμεσα εξαιτίας της σοβαρής αιμορραγίας.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αμέσως χρησιμοποίησαν αιμοστατικό επίδεσμο (tourniquet), σταματώντας την αιμορραγία μέχρι να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο Αττικό νοσοκομείο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ το Νοέμβριο του 2019 παρέλαβαν από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και το Σωματείο Ειδικών Φρουρών περίπου 250 αιμοστατικούς επιδέσμους (tourniquet), η χρησιμότητα των οποίων αποδείχτηκε περίτρανα και στο εν λόγω περιστατικό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που επενέβησαν στο περιστατικό είναι οι ίδιοι που την προηγούμενη Πέμπτη κατάφεραν να σώσουν άνδρα ο οποίος απειλούσε να αυτοκτονήσει στο Τζάνειο νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo