ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Εξουδετέρωση νάρκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τα «βατράχια» στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 01-05-2020 22:33
Εξουδετέρωση νάρκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τα «βατράχια» στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)
Χρειάστηκε η μεταφορά της σε βαθύτερα νερά για να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η χρήση εκρηκτικών

Στην εξουδετέρωση μιας παλαιάς νάρκης θαλάσσης (αγκυροβολίου) του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προέβησαν την Παρασκευή 1η Μαΐου οι εξειδικευμένοι άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης.

Η στιγμή της έκρηξης αποθανατίστηκε σε βίντεο που μαζί με τις φωτογραφίες από την επιχείρηση έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΝ το απόγευμα της Παρασκευής.

Η όλη επιχείρηση εκτελέστηκε σε συνεργασία των βατραχανθρώπων της Ομάδας Εξουδετέρωσης Ναρκών (ΟΕΝ) της ΔΥΚ, με το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Δήμο Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή από την εποχή του Β’ ΠΠ υπήρχαν εκτενή ναρκοπέδια για την προστασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, τα οποία μεταπολεμικά καθαρίστηκαν. Η συγκεκριμένη νάρκη προφανώς είχε αποκοπεί από το αγκυροβόλιό της και είχε παρασυρθεί στα αβαθή, όπου και εντοπίστηκε. Οι άνδρες της ΔΥΚ/ΟΕΝ την έδεσαν και τη μετέφεραν σε βαθύτερα νερού και εν συνεχεία προέβησαν με ασφάλεια στην εξουδετέρωσή της με εκρηκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo