Λ. Αυγενάκης: Ξεκινούν οι προπονήσεις στο ποδόσφαιρο της Superleague

Newsroom L&O 30-04-2020 18:25
Λ. Αυγενάκης: Ξεκινούν οι προπονήσεις στο ποδόσφαιρο της Superleague
Ο υφυπουργός Αθλητισμού παρουσίασε το σχέδιο για σταδιακή έναρξη των προπονήσεων σε όλα τα αθλήματα από τις 5 Μαΐου

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ευχαρίστησε συνολικά την αθλητική οικογένεια για την αλληλεγγύη που επέδειξε στην περίοδο της καραντίνας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, συμμετέχοντας στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε τη διαδικασία ασφαλιστικής επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρχει κατάλογος για όσους εισέρχονται σε αθλητική εγκατάσταση. Θα υπάρχει ερωτηματολόγιο για όλους τους αθλητές, θα τηρούνται οι αποστάσεις δύο μέτρων. Οι αθλητές θα χρησιμοποιούν τα δικά τους αθλητικά είδη, ενώ οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα εάν έχουν κάποιο από τα συμπτώματα του κορονοϊού. Τα αποδυτήρια, τα ντους, τα κυλικεία, παραμένουν κλειστά. Αποφεύγονται οι τουαλέτες. 

«Ο κορονοϊός δεν έφυγε. Τον αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα, αλλά και με ατομική ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε πιλοτική την περίοδο αυτή. Άρα από τις 5 Μαΐου έως τα μέσα του μήνα θα επιτραπεί η προπόνηση για όλους τους αθλητές που έχουν κερδίσει ή πρόκειται να διαγωνιστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επιτρέπονται οι προπονήσεις σε αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας. Για τα μαχητικά αθλήματα, πχ πυγμαχία, καράτε, θα επιτρέπεται μόνο η φυσική κατάσταση.

Για το ποδόσφαιρο έγινε γνωστό ότι από τις 5 Μαΐου ξεκινούν προπονήσεις σε ανοιχτά γήπεδα, για την πρώτη κατηγορία, σε γκρουπ 6-8 αθλητών.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo