• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Υπόθεση Novartis: Επανεκκίνηση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής με κατάθεση Ξένης Δημητρίου

Κατερίνα Μάνθου 30-04-2020 07:20 Τελευταία ενημέρωση: 30-04-2020 07:25
Υπόθεση Novartis: Επανεκκίνηση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής με κατάθεση Ξένης Δημητρίου
Ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα καραντίνας τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής θα συνεδριάσουν και πάλι

Με  μια κρίσιμη κατάθεση, αυτή της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου αναμένεται να γίνει σήμερα το μεσημέρι η επανέναρξη των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την περιβόητη υπόθεση της Novartis και τις τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα καραντίνας τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής θα συνεδριάσουν και πάλι έχοντας απέναντί τους ως μάρτυρα την κυρία Δημητρίου. Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να υποβάλλουν σειρά ερωτήσεων προς την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τον εάν γνώριζε ή είχε ακούσει για παρεμβάσεις του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στο έργο των εισαγγελέων Διαφθοράς ή άλλων συναδέλφων τους.

Η επαναλειτουργία της επιτροπής προκάλεσε πάντως την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ελεγχόμενου κ. Παπαγγελόπουλου ο οποίος σε ανακοίνωσή του εξέφρασε έντονες ανησυχίες για την προστασία της υγείας των μελών της, των υπαλλήλων της Βουλής και των μαρτύρων που θα καταθέσουν ενώπιων της.

«Εγκρίνει ο κ. Τσιόδρας τη συνάθροιση 35 περίπου ατόμων για πολλές ώρες σε περιορισμένο χώρο;» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην ανακοίνωσή του και προσέθετε: «Οι Έλληνες απαγορεύεται να βγουν από τα σπίτια τους, οι εκκλησιές παραμένουν κλειστές, αλλά η επιτροπή θα συνεδριάσει για να εκδικηθεί τον Παπαγγελόπουλο, να ευχαριστηθούν οι διεφθαρμένοι και φαύλοι διώκτες μου και να εξυπηρετηθούν ευτελείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «παρανοϊκή μανία» εναντίον του «ιδίως μετά  την ολοκληρωτική κατάρρευση όλων των βρώμικων μεθοδεύσεων» σε βάρος του και σημείωνε πως η συνεδρίαση της επιτροπής πριν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας αποτελεί εγκληματική πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 285 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες της επιτροπής αναμένεται να διεξαχθούν το επόμενο διάστημα με ταχείς ρυθμούς καθώς στόχος της πλειοψηφίας των μελών της είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχουν καταθέσει το σχετικό πόρισμά τους μέχρι τα μέσα Μάιου.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo