• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ιατροφαρμακευτικό υλικό σε νοσοκομείο και μειονοτικούς δήμους από τον πρόξενο Αργυροκάστρου

Ειρήνη Γεωργίου 29-04-2020 17:33 Τελευταία ενημέρωση: 29-04-2020 17:34
Ιατροφαρμακευτικό υλικό σε νοσοκομείο και μειονοτικούς δήμους από τον πρόξενο Αργυροκάστρου
Το Προξενείο έχει αναλάβει και την εξασφάλιση των φαρμάκων από Ελλάδα για εκατοντάδες Έλληνες Βορειοηπειρώτες

Παρουσία του διευθυντή του νοσοκομείου Σοκόλι Φερούνι και του περιφερειάρχη Αργυροκάστρου Αστρίτ Αλίαϊ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Λάμπρος Κακίσης παρέδωσε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μάσκες, γάντια και αντισηπτικά είδη σε ένδειξη αλληλεγγύης και καλής γειτονίας με την Αλβανία.

Η δωρεά προερχόταν κυρίως από την περιφέρεια Αττικής, αλλά και από άλλους ελληνικούς φορείς που μεριμνούν να συνεισφέρουν μέσω του Γενικού Ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο, καθώς είναι η μόνη αρχή που έχει το δικαίωμα να διέρχεται τα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Ο διευθυντής και ο περιφερειάρχης εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την ελληνική πολιτεία, η οποία για ακόμη μία φορά στέκεται αρωγός και εταίρος για τη γείτονα, ενώ εξήραν την ετοιμότητα του νοσοκομείου Ιωαννίνων προκειμένου να αναλάβει σοβαρά περιστατικά υγείας Αλβανών πολιτών.

Το περιφερειακό νοσοκομείο Αργυροκάστρου, καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες όλου του Νότου της Αλβανίας, όπου διαβιούν και τα περισσότερα μέλη της ελληνικής μειονότητας.

Το Προξενείο Αργυροκάστρου παρέδωσε υγειονομική βοήθεια και στους ελληνικούς μειονοτικούς δήμους της Φοινίκης και της Δρόπολης, ενώ έχει αναλάβει και την εξασφάλιση των φαρμάκων από Ελλάδα για εκατοντάδες Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

Σημειωτέον ότι εδώ και δύο ημέρες στην περιφέρεια Αργυροκάστρου, τους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, καθώς και στο Δήμο Χειμάρρας, έχουν καταργηθεί τα μέτρα καραντίνας για αρκετές ώρες της ημέρας (από 8.30 μέχρι 17.30). Το «παράθυρο» αυτό δόθηκε καθώς κατά τις πενήντα ημέρες καραντίνας στην Αλβανία σε αυτές τις περιοχές, όπως και σε ορισμένους άλλους δήμους στην υπόλοιπη αλβανική επικράτεια, δεν σημειώθηκε κανένα κρούσμα κορονοϊού και κηρύχτηκαν «πράσινες ζώνες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo