ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΠΑΣΥΣΕΚ - Υπεύθυνος Τύπου, ο ανθυποσμηναγός Πολεμικής Αποστρατείας, Ανδρέας Βασιλείου

Newsroom L&O 29-04-2020 12:04 Τελευταία ενημέρωση: 29-04-2020 15:04
ΠΑΣΥΣΕΚ - Υπεύθυνος Τύπου, ο ανθυποσμηναγός Πολεμικής Αποστρατείας, Ανδρέας Βασιλείου
Ο ανθυποσμηναγός, που υπέστη ατύχημα με το αλεξίπτωτο, υπήρξε στέλεχος της 31ης Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροδιάσωσης -των περίφημων δηλαδή «κοκκινοσκούφηδων» της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο Ανθυποσμηναγός Πολεμικής Αποστρατείας, Ανδρέας Βασιλείου, αναλαμβάνει Υπεύθυνος Τύπου και Ενημερώσεων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου που εξεδόθη.

Η απόφαση ελήφθη τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, οπότε και συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα τον ορισμό νέων αρμοδιοτήτων στο Σύνδεσμο.

Με την υπ΄ αριθμ. 41/27-04-2020 απόφαση του ΔΣ και σύμφωνα με το άρθρο 28 του καταστατικού, ο Ανδρέας Βασιλείου αναλαμβάνει Υπεύθυνος Τύπου και Ενημερώσεων του Συνδέσμου, ενώ ο πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου τον καλωσορίζουν στην οικογένεια του Συνδέσμου και του εύχονται καλή δύναμη στο έργο του.

Το email επικοινωνίας με τον κ. Βασιλείου είναι: [email protected] και το τηλέφωνο: 6988609193.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανθυποσμηναγός, που υπέστη ατύχημα με το αλεξίπτωτο, υπήρξε στέλεχος της 31ης Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροδιάσωσης (31 ΜΕΕΑ) -των περίφημων δηλαδή «κοκκινοσκούφηδων» της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι γνωστότεροι ως διασώστες μάχης, που περνούν σκληρή κι επίπονη εκπαίδευση, εδρεύουν στην 112 πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας. 

Η καλή εκπαίδευση, η ψυχραιμία και η απόλυτη τήρηση των κανονισμών τον έσωσαν από τα χειρότερα κατά το 5ο και τελευταίο άλμα του στην εκπαίδευση ως αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσης και νοσηλεύτηκε με κάταγμα στον μηρό. Το ατύχημα έγινε σε ζώνη ρίψεων στην περιοχή Λάρισας που έχει η Σχολή Αλεξιπτωτιστών του Στρατού. Ο Ανδρέας Βασιλείου πήδηξε στο κενό από αεροσκάφος C-130 πάνω από στο πεδίο ρίψεων άλλα μία από τις 64 αρτάνες (είδος ιμάντα) που συγκρατούν τον θόλο του αλεξίπτωτου μπλέχτηκε στο πόδι του, μην αφήνοντας το αλεξίπτωτο να ανοίξει αλλά και τραυματίζοντάς τον στον μηρό (κάταγμα). Κρατώντας την ψυχραιμία του, απελευθέρωσε το μπλοκαρισμένο αλεξίπτωτο και ενεργοποίησε το εφεδρικό. Με αυτό προσγειώθηκε ομαλά. Διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου του παρασχέθηκε η αναγκαία ιατρική περίθαλψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo