Τουρκικές προκλήσεις σε ρυθμό…ρελαντί στο Αιγαίο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 27-04-2020 22:33
 Τουρκικές προκλήσεις σε ρυθμό…ρελαντί στο Αιγαίο
Παραβάσεις, παραβιάσεις και μία εμπλοκή σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

Τουρκικές προκλήσεις σε ρυθμό ρελαντί σήμερα στο Αιγαίο με παραβάσεις, παραβιάσεις και μία εμπλοκή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα προαναφερθέντα επίσημα στοιχεία, σήμερα εισήλθαν παράνομα στο Αιγαίο 3 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών, από τα οποία τα 2 ήταν F-16 και 1 «τριάδα» μαχητικών του ίδιου τύπου, καθώς και 1 μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, συνολικώς 8 αεροσκάφη, από τα οποία 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 9 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Επίσης σημειώθηκε 1 εμπλοκή με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της ελληνικής αεραμύνης, που απογειώθηκαν και έσπευσαν άμεσα στην περιοχή για την αντιμετώπισή τους.   

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» όπως σημειωνόταν από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo