Ξηλώνει τις παράνομες πινακίδες ο δήμος Χανίων

lawandorder.gr 27-04-2020 12:07
ΕΙΚΟΝΑ: ΑΡΧΕΙΟΥ
Ξηλώνει τις παράνομες πινακίδες ο δήμος Χανίων
Η απομάκρυνση αφορά πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί αυθαίρετα σε διάφορα σημεία της πόλης όπως πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα, καθώς και σε πινακίδες που στηρίζονται στο έδαφος

Ξεκίνησε σήμερα από συνεργεία του δήμου Χανίων η επιχείρηση απομάκρυνσης μεταλλικών διαφημιστικών και άλλων πινακίδων που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους.

Η απομάκρυνση αφορά πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί αυθαίρετα σε διάφορα σημεία της πόλης όπως πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα, καθώς και σε πινακίδες που στηρίζονται στο έδαφος και σε ιδιοκτησίες και εξέχουν από τα όρια που προβλέπει η νομοθεσία, δημιουργώντας οπτική όχληση και επικινδυνότητα στους πολίτες.

Από το πρωί τα συνεργεία απομάκρυναν πινακίδες από τον κόμβο Μουρνιών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί σταδιακά και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων, υπεύθυνο των τεχνικών υπηρεσιών, Γιάννη Νικηφοράκη υπολογίζεται ότι στα όρια του δήμου υπάρχουν περίπου 5.000 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των παράνομων πινακίδων ξεκίνησε σήμερα παρουσία και του αντιδημάρχου καθαρότητας και περιβάλλοντος Μιχάλη Τσουπάκη, ο οποίος τόνισε ότι η όλη προσπάθεια εντάσσεται στο σχεδιασμό για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo