Άνω-κάτω έκαναν οι Τούρκοι το Αιγαίο - Υπερπτήσεις πάνω από Λήμνο, Χίο και Ρόδο!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 23-04-2020 22:13 Τελευταία ενημέρωση: 23-04-2020 22:34
Άνω-κάτω έκαναν οι Τούρκοι το Αιγαίο - Υπερπτήσεις πάνω από Λήμνο, Χίο και Ρόδο!
Με τρία ζεύγη πολεμικών αεροσκαφών, η Τουρκία πραγματοποίησε 31παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου

Άνω – κάτω έκαναν σήμερα οι Τούρκοι το Αιγαίο πραγματοποιώντας διαδοχικές υπερπτήσεις – 9 συνολικά – πάνω από μεγάλα, κατοικημένα, νησιά, όπως η Λήμνος για πρώτη φορά, καθώς διαθέτει και πολεμικό αεροδρόμιο, τη Χίο και τη Ρόδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης. Και όλα αυτά χρησιμοποιώντας «μόλις» 3 «ζευγάρια» αεροσκαφών!

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα προαναφερθέντα επίσημα στοιχεία, σήμερα εισήλθαν παρανόμως στο Αιγαίο 3 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 1 μεμονωμένο ελικόπτερο, συνολικώς 7 αεροσκάφη, από τα οποία και τα 6 μαχητικά F-16 ήταν οπλισμένα, και πραγματοποίησαν 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 31 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 31 παραβιάσεις του ΕΕΧ, οι 9 ήταν οι διαδοχικές υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη F-16 πάνω από τις νήσους Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Οινούσσες, Χίο, Λήμνο, Μεγίστη (Καστελλόριζο), Ρόδο και Σύμη. Οι 9 σημερινές υπερπτήσεις ήλθαν να προστεθούν στις αντίστοιχες 10 χθεσινές, ενδεικτικό και αυτό της εντάσεως που επιδιώκουν και πετυχαίνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Επίσης σημειώθηκαν και 3 εμπλοκές με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της ελληνικής αεραμύνης, που απογειώθηκαν και έσπευσαν άμεσα στην περιοχή για την αντιμετώπισή τους.   

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» όπως σημειωνόταν από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo