Με 36 παραβιάσεις στο Αιγαίο «επέστρεψαν» οι Τούρκοι μετά το Πάσχα!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-04-2020 21:41
Με 36 παραβιάσεις στο Αιγαίο «επέστρεψαν» οι Τούρκοι μετά το Πάσχα!
Δύο μέρες κράτησε η... ανακωχή και τα τουρκικά αεροσκάφη ξεκίνησαν πάλι τις προκλήσεις

Συνέχισαν απτόητοι και σήμερα οι Τούρκοι τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο, τις οποίες είχαν διακόψει ανήμερα της Αναστάσεως και τη Δευτέρα του Πάσχα (υποτονικά), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, 21 Απριλίου και περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, 36 παραβιάσεις και 2 εμπλοκές! 

Πιο συγκεκριμένα εισήλθαν παράνομα στο Αιγαίο δύο «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235, που ανήκουν στη δύναμη της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος και ένα ελικόπτερο, συνολικά επτά αεροσκάφη, από τα οποία δύο μαχητικά F-16 ήταν οπλισμένα, και πραγματοποίησαν πέντε παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 36 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 36 παραβιάσεις του ΕΕΧ οι 7 πραγματοποιήθηκαν από τα μαχητικά και οι υπόλοιπες 29 από τα δύο CN-235.

Επίσης σημειώθηκαν και 2 εμπλοκές με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της ελληνικής αεραμύνης, που απογειώθηκαν και έσπευσαν άμεσα στην περιοχή για την αντιμετώπισή τους.   

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» όπως σημειωνόταν από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo