20.5 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Μήνυση απόστρατου πλωτάρχη για τον θάνατο του 14χρονου στη Διώρυγα Κορίνθου – «Δεν υπήρχαν περίφραξη και πινακίδες»


    Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει πλέον η τραγική υπόθεση με το χαμό του 14χρονου αγοριού στη Διώρυγα της Κορίνθου, την Μεγάλη Πέμπτη. Και αυτό γιατί, ο απόστρατος Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου και με αυτή ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για το τραγικό συμβάν. Υπενθυμίζεται ότι το παιδί έπεσε στο κενό της Διώρυγας Κορίνθου από 60 περίπου μέτρα ύψος ενώ έπαιζε μαζί με φίλους του στην περιοχή Γαλότα της Ισθμίας.
    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη μήνυση του ο κ. Σταμάτης, η «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε.» που διαχειρίζεται την Διώρυγα του Ισθμού, όφειλε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως είναι η περίφραξη, η σηματοδότηση με απαγορευτικές πινακίδες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο μέτρο για τη μη δυνατότητα προσέγγισης ανθρώπων, στις άκρες της διώρυγας και από τι δύο πλευρές της. Κατά τον μηνυτή στις όχθες της Διώρυγας και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, ούτε ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης και προσέλευσης σε επικίνδυνη περιοχή.
    Υπό τα δεδομένα αυτά ο κ. Σταμάτης, ζητεί από την αρμίδια εισαγγελική αρχή Κορίνθου να αναζητήσει όλους όσοι εμπλέκονται στο τραγικό συμβάν και να αποδώσει ποινικές ευθύνες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Σύμφωνα δε με το μηνυτή οι εμπλεκόμενοι έδρασαν από κοινού και με δόλο (κατ’ άρθρα 45-49 του Ποινικού Κώδικα).
    Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης και αφού ο 14χρονος έκανε βόλτα με τα ποδήλατα με τους φίλους του. Κάποια στιγμή τα παιδιά άφησαν τα ποδήλατα να παίξουν ποδόσφαιρο. Η μπάλα όμως ξέφυγε και ο 14χρόνος έτρεξε να την πιάσει, ενώ οι φίλοι του, του φώναζαν να σταματήσει. Εκείνη την στιγμή, το παιδί γλίστρησε και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του στο χώμα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος 60 μέτρων περίπου.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ