• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εκρηκτικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη - Συναγερμός στην αστυνομία (αποκλειστικές φωτό)

lawandorder.gr 21-04-2020 13:52 Τελευταία ενημέρωση: 21-04-2020 17:11
Εκρηκτικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη - Συναγερμός στην αστυνομία (αποκλειστικές φωτό)
Ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στην καρδιά της Ελληνικής Εκκλησίας - Οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει ένα νεαρό να πηδά το μαντρότοιχο

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία μετά από τηλεφώνημα για ύπαρξη στην είσοδο της Μονής Πετράκη, από την πλευρά που συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, ύποπτων αντικειμένων. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στη σημείο έσπευσαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Στο σημείο βρέθηκαν τρεις βαλίτσας-τσάντες, σε μία εκ των οποίων υπήρχε μεγάλη φιάλη υγραερίου στην οποία ήταν συνδεδεμένο και λάστιχο. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το LawandOrder, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος ακριβώς μπροστά στην είσοδο και όλα δείχνουν ότι η φιάλη μεταφέρθηκε μέσα σε τσάντα για να μην γίνει αντιληπτή.

Στελέχη της αστυνομίας εκτιμούν ότι πρόκειται για εμπρηστική βόμβα μεγάλης ισχύος η οποία θα πυροδοτούνταν το βράδυ. 

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά περίεργο χτύπημα, που ευτυχώς αποσοβήθηκε, στην καρδιά της Ελληνικής Εκκλησίας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, με την εκκλησία να έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο κριτικής και ποικίλων επιθέσεων.

Η αστυνομία θεωρεί το περιστατικό ιδιαίτερα σοβαρό, με πηγές να επισημαίνουν χαρακτηριστικά στο LawandOrder, ότι η κινητοποίηση ήταν τόσο μεγάλη, που «μόνο ο αρχηγός δεν πήγε στο σημείο».

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει έναν νεαρό ο οποίος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πηδά το μαντρότοιχο και τοποθετεί τις βαλίτσες στην είσοδο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo