• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΜΙΤ για κορoνοϊό: Μία βιαστική άρση των περιοριστικών μέτρων θα φέρει εκθετική «έκρηξη» κρουσμάτων

lawandorder.gr 19-04-2020 16:12 Τελευταία ενημέρωση: 19-04-2020 16:12
ΜΙΤ για κορoνοϊό: Μία βιαστική άρση των περιοριστικών μέτρων θα φέρει εκθετική «έκρηξη» κρουσμάτων
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ερευνητές του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου

Οι ερευνητές του MIT ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο με βάση την εξάπλωση του κορoνοϊού από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες εφάρμοσαν μέτρα απομόνωσης και lockdown.

Στην έκθεσή του καταλήγουν σε μία σημαντική προειδοποίηση: ένα βιαστικό reopening θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό.
Ειδικότερα, σημειώνουν, πως «στην περίπτωση των ΗΠΑ, το μοντέλο αυτό καταγράφει την καμπύλη των κρουσμάτων και προβλέπει την επιβράδυνση των μολύνσεων μετά τις 20 Απριλίου».

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η επιστροφή των ΗΠΑ στην κανονικότητα θα οδηγήσει σε πλήρη καταστροφή. «Αποδεικνύουμε περαιτέρω ότι η χαλάρωση ή η αντιστροφή των μέτρων καραντίνας αυτή τη στιγμή θα οδηγήσει σε εκθετική έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων, ακυρώνοντας έτσι τον ρόλο που διαδραματίζουν όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στις ΗΠΑ από τα μέσα Μαρτίου 2020», αναφέρουν οι ερευνητές.

Το μοντέλο των ερευνητών επικεντρώθηκε σε τέσσερις τοποθεσίες: Γουχάν, Ιταλία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ - και έχει ορισμένα αισιόδοξα μηνύματα.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι χώρες στις οποίες εφαρμόστηκαν ταχείες κυβερνητικές παρεμβάσεις και αυστηρά μέτρα δημόσιας υγείας για την καραντίνα και την απομόνωση, πέτυχαν να σταματήσουν την εξάπλωση της λοίμωξης και να την εμποδίσουν να εκραγεί εκθετικά», σημειώνουν.
Το μοντέλο, που βασίζεται σε ένα νευρωνικό δίκτυο μπόρεσε να υπολογίσει με ακρίβεια τα δεδομένα από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.

Επικαιροποιεί την πορεία της καμπύλης των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και είναι σε θέση να διακρίνει μία επιβράδυνση περί τις 20 Απριλίου 2020.

Η Σιγκαπούρη κατέγραψε άνοδο στα νέα κρούσματα του Covid -19 τις προηγούμενες μέρες, αφού αρχικά κατάφερε να επιβραδύνει τον ρυθμό εξάπλωσης της νόσου, με το lockdown.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo