«Βράζουν» οι επιστήμονες: Πρόγραμμα κατάρτισης για γέλια και για κλάματα - «Πάρτι» στα social media!

Newsroom L&O 17-04-2020 17:22 Τελευταία ενημέρωση: 17-04-2020 20:21
«Βράζουν» οι επιστήμονες: Πρόγραμμα κατάρτισης για γέλια και για κλάματα - «Πάρτι» στα social media!
Απίστευτα λάθη και προχειρότητες έχουν ξεσηκώσει όσους έσπευσαν να συμμετάσχουν για να πάρουν την επιδότηση των 600 ευρώ

Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τη λειτουργία του επιμελήθηκε το υπουργείο Εργασίας, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον επιστημονικό κόσμο της χώρας!

Χιλιάδες γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και εκπαιδευτικοί που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή, διαπιστώνουν ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα - κοροϊδία. Είναι τόσα πολλά τα λάθη και οι προχειρότητες που έχουν γίνει στο πρόγραμμα, που παραπέμπουν σε... φιάσκο!

Αποτέλεσμα είναι βέβαια, να έχει στηθεί από χθες ένα «πάρτι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αγανακτισμένους επιστήμονες να περιγράφουν τι... μαργαριτάρια έχουν βρει σε αυτό το πρόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά, σε πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ με ξεχωριστές ανακοινώσεις του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου, Αλέξη Χαρίτση, κατακεραυνώνει την κυβέρνηση γι' αυτό το πρόγραμμα παρωδία...

Ακριβέστερα, έχει διαπιστωθεί ότι το πρόγραμμα απευθύνεται όχι σε ανθρώπους που οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι καθημερινό κομμάτι τις δουλειάς τους, αλλά σε ανθρώπους που καλούνται σε κάποιες περιπτώσεις να... διδαχτούν πώς ανοίγει και κλείνει ο υπολογιστής.

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας

Το βράδυ της Μεγ. Παρασκευής, το υπουργείο Εργασίας απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ως εξής: «Δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να κατανοήσει πώς λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Οι Έλληνες πληρώσαμε, άλλωστε, πολύ ακριβά δίδακτρα επί 4,5 χρόνια, όσο ο ίδιος κυβερνούσε ανερμάτιστα τη χώρα».

«Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher), έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο, επιτρέποντας στους ωφελούμενους εργαζόμενους ή ανέργους να επιλέξουν εκείνοι το αντίστοιχο πρόγραμμα» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα.

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι «όσο για την εμμονή του κ. Τσίπρα με τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους», δύο τινά υπάρχουν:

«- είτε αγνοεί πλήρως ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών υλοποιούνται με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ

- είτε σπεκουλάρει με το ύψος των διαθεσίμων στο Ταμείο του κράτους, για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Μάλλον και τα δύο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo