ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Κορονοϊός: Ξεκίνησε η καταβολή των 800 ευρώ στους εργαζόμενους

Newsroom L&O 15-04-2020 17:03
Κορονοϊός: Ξεκίνησε η καταβολή των 800 ευρώ στους εργαζόμενους
Περισσότεροι από 680.000 θα είναι οι δικαιούχοι κατά την α' φάση καταβολής της ειδικής αποζημίωσης

Ξεκίνησε από το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, η σταδιακή καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ στους δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης από τις επιχειρήσεις τους. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε πρώτη φάση πιστώνονται τα σχετικά ποσά σε όσους δικαιούχους έχουν επιλέξει τραπεζικούς λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς. Ακολουθούν οι λογαριασμοί για τις άλλες δύο τράπεζες (Eurobank και Alpha Bank).

Σε κάθε περίπτωση, αν και τα ποσά αυτά μπορεί να φαίνονται ηλεκτρονικά, από αύριο Μ. Πέμπτη θα μπορούν να αξιοποιηθούν απευθείας από τους δικαιούχους.

Πρόκειται για την α' φάση της καταβολής του εν λόγω επιδόματος, που θα χορηγηθεί άμεσα σε περίπου 680.000 δικαιούχους. Ωφελούμενοι αρχικά θα είναι όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις, οι οποίες έβαλαν υποχρεωτικά «λουκέτο» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού. Έπεται τις επόμενες ημέρες η β' φάση της υποβολής αιτήσεων. Η νέα καταβολή της ειδικής αποζημίωσης έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 27-30 Απριλίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την γ' φάση υποβολής αιτήσεων και την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης 5-10 Μαΐου. Το συγκεκριμένο επίδομα καλύπτει τη μισθολογική περίοδο, από τις 15 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Η κυβέρνηση, μέσω διαρροών, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, η διαδικασία καταβολής της ειδικής αποζημίωσης να επαναληθεί για την περίοδο από την 1η Μαΐου, έως τις 15 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo