Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για τον κορονοϊό

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 14-04-2020 22:51 Τελευταία ενημέρωση: 14-04-2020 23:25
Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για τον κορονοϊό
Θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Μ. Τετάρτης

Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εθνικής Αμύνης του ΝΑΤΟ πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, Μ. Τετάρτη, στις 16:00 και αυτή τη φορά με τη μέθοδο της τηλεδιασκέψεως και τον Έλληνα ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, να συμμετέχει από το… γραφείο του στο Στρατόπεδο «Παπάγου».

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΑ το έκτακτο της συνόδου αυτής έγκειται στο ότι πρόκειται να συζητηθούν κυρίως θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις των κρατών-μελών της Συμμαχίας και το κατά πόσο επηρεάζεται η επιχειρησιακή τους ικανότητα, ιδίως μετά το εξαιρετικά σοβαρό συμβάν που συνέβη κυρίως στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS “Theodore Roosevelt” του Αμερικανικού Ναυτικού, όσο και δευτερευόντως στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” του Γαλλικού Ναυτικού.    

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένεται να τεθούν και θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις της Συμμαχικής Ναυτικής Δυνάμεως SNMG-2 που επιχειρεί στο Αιγαίο, περιπολώντας μεταξύ των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων και των έναντι αυτών τουρκικών παραλιών για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo