ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 14-04-2020 21:47 Τελευταία ενημέρωση: 14-04-2020 21:48
Συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι
Τρία ζεύγη τουρκικά F-16 και άλλο ένα F-4E πραγματοποίησαν 13 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου

Συνεχίζουν και σήμερα τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι με έκνομη και επικίνδυνη για την ασφάλεια των πτήσεων δραστηριότητα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα, περιλαμβάνοντας παραβάσεις, παραβιάσεις και μία «εικονική» αερομαχία!

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά του ΓΕΕΘΑ, σήμερα, 4 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, από τα οποία 3 «ζευγάρια» F-16 και άλλο 1 «ζευγάρι» εκσυγχρονισμένα F-4E Phnatom/Terminator, συνολικώς 8 αεροσκάφη, από τα οποία τα 6 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 13 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, από τις οποίες 1 από τα F-4E, στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ακόμα σημειώθηκε 1 «εικονική αερομαχία» (εμπλοκή) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo