ΔΣΑ: Όλοι οι δικηγόροι -και οι ασκούμενοι- θα πάρουν το voucher των 600 ευρώ

Κατερίνα Μάνθου 08-04-2020 21:21 Τελευταία ενημέρωση: 08-04-2020 21:31
ΔΣΑ: Όλοι οι δικηγόροι -και οι ασκούμενοι- θα πάρουν το voucher των 600 ευρώ
Υπήρξε διευκρίνιση της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας, που αποσαφηνίζει τους ωφελούμενους του επιδόματος τηλεκατάρτισης

Το επίδομα τηλεκατάρτισης, δηλαδή το voucher των 600 ευρώ δικαιούνται όλοι οι δικηγόροι και οι ασκούμενοι μέλη Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) επικαλούμενος σημερινή διευκρίνιση της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας, η οποία αποσαφηνίζεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος τηλεκατάρτισης είναι όλοι οι δικηγόροι και ασκούμενοι δικηγόροι, μέλη Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (με καταχώριση του προσωπικού τους ΑΦΜ), συμπεριλαμβανομένων και των εταίρων δικηγορικών εταιριών και των εμμίσθων με κλειστά βιβλία κ.ο.κ.

Αναλυτικά, η διευκρίνιση που δόθηκε από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας για το θέμα αυτό έχει ως εξής:

«Όλοι οι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είναι δικαιούχοι του προγράμματος τηλεκατάρτισης βάσει της Πρόσκλησης 2/2020. Το ίδιο ισχύει και για τους ασκουμένους δικηγόρους.

Προς απόδειξη αυτού απαιτείται η γνωστοποίηση του προσωπικού τους ΑΦΜ (και όχι το ΑΦΜ δικηγορικής εταιρείας στην οποία μπορεί να είναι μέλη).

Το προσωπικό ΑΦΜ είναι εκείνο το στοιχείο που θα εξατομικεύει το δικηγόρο ή τον ασκούμενο δικηγόρο προκειμένου αυτός να αντιστοιχηθεί με ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας. Συνεπώς τόσο οι ίδιοι όσο και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης από αύριο 9/4/2020 για να δηλώνουν την εισαγωγή τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να γνωστοποιούν μόνο το ανωτέρω στοιχείο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo