Συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 08-04-2020 20:47 Τελευταία ενημέρωση: 08-04-2020 20:47
Συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι
Υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά


Συνεχίζουν με παραβάσεις, παραβιάσεις, εμπλοκές και υπερπτήσεις τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο, διατηρώντας υψηλό το επίπεδο της εντάσεως στην περιοχή, παρά την πανδημία του κορονοϊού που πλήττει τις δύο χώρες, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν απόψε.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα στοιχεία αυτά, σήμερα, 4 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, συνολικώς 8 αεροσκάφη, από τα οποία 4 οπλισμένα, πραγματοποίησαν 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 18 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, όλες από τα μαχητικά, στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Δύο εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από τα ελληνικά νησιά της Στρογγύλης και της Ρω .

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στις 15:05, ένα τουρκικό F-16, που εισήλθε στο FIR  Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως πέταξε πάνω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) στα 26.000 πόδια.

Σημειώθηκαν επίσης και 2 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo