Ο κορονοϊός βάζει μπλόκο στα διόδια - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια για το Πάσχα

Newsroom L&O 08-04-2020 18:21 Τελευταία ενημέρωση: 08-04-2020 18:38
Ο κορονοϊός βάζει μπλόκο στα διόδια - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια για το Πάσχα
Αυστηρά πρόστιμα θα επιβάλλει η αστυνομία στους παραβάτες - Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μεταβούν στα νησιά

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο, ιδιαίτερα το Πάσχα. Ανάγκη να προστατευθεί η ύπαιθρος, τα χωριά, τα νησιά. Αυτή είναι η τοποθέτηση του Νίκου Χαρδαλιά, αναφορικά με τις παρεμβάσεις που έρχονται ενόψει Πάσχα. Όπως λοιπόν ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη «Από τις 6 σήμερα το απόγευμα στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παράδρομους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση». Αντίστοιχα ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Επίσης στο εξής στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ της χώρας θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν θα επιβιβάζεται χωρίς το Ε1 ή τη δήλωση κατοικίας. Επίσης, ειδικά για τις μετακινήσεις προς την ύπαιθρο ενόψει Πάσχα, διπλασιάζεται το πρόστιμο στα 300 ευρώ και αφαιρούνται πινακίδες για 60 ημέρες και επιστροφή στη βάση. Έως 27 Απριλίου αναστέλλεται η μετακίνηση προς και από τα νησιά. Εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και όσοι πρέπει να μεταβούν μεταξύ των νησιών. Πχ οι κάτοικοι της Σύμης θα μπορούν να μεταβούν στη Ρόδο για να πάνε στο φαρμακείο ή στο σούπερ μάρκετ ή στην τράπεζα. Όμως οι κάτοικοι της Ρόδου δεν θα μπορούν να μεταβούν στη Σύμη. Εξαιρούνται, επίσης, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμαάτων Ασφλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, ο κ. Χαρδαλίας υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo