Πότε και πού πρέπει να φοράμε τελικά μάσκα!

Newsroom L&O 08-04-2020 17:38
Πότε και πού πρέπει να φοράμε τελικά μάσκα!
Τι λέει η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου

«Δεν φοράμε μάσκα όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο. Αυτό είναι κάθετο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράμε μάσκα όταν είμαστε έξω και μακριά από οποιονδήποτε», ξεκαθαρίζει στο ΑΠΕ η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

«Ποιόν θα προφυλάξουμε, τον εαυτό μας από τον αέρα», αναρωτήθηκε μάλιστα η κ. Κοτανίδου.

Από την άλλη πλευρά τονίζει πως «όταν είμαστε σε εσωτερικό χώρο με κόσμο και δεν έχουμε την δυνατότητα να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας «ναι φοράμε απλή χειρουργική μάσκα», όταν ρωτήθηκε αν η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται στο φαρμακείο, το σούπερ μάρκετ ή στην εργασία μας.

Επίσης, εξηγεί ότι σε περίπτωση που δεν έχουμε απλή χειρουργική μάσκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλό μαντήλι, ωστόσο, αν κάποιος είναι άρρωστος το μαντήλι κρατάει υγρασία και μπορεί να διατηρήσει ενδεχομένως τον ιό για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

'Αλλά και σ΄ αυτή την περίπτωση «αν πλύνουμε το μαντήλι σε υψηλή θερμοκρασία και το σιδερώσουμε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo