Η ΕΕ χρηματοδοτεί νέα κοινά βιομηχανικά και ερευνητικά έργα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 06-04-2020 19:18
Η ΕΕ χρηματοδοτεί νέα κοινά βιομηχανικά και ερευνητικά έργα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας
Για το 2020 η χρηματοδότηση κοινών αμυντικών βιομηχανικών έργων, ανέρχται στα 160 εκατ. ευρώ

Τη χρηματοδότηση νέων κοινών βιομηχανικών και ερευνητικών έργων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αμύνης αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Αυτό υλοποιείται μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προκηρύσσει προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση κοινών αμυντικών βιομηχανικών έργων με έως 160 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ ταυτοχρόνως ανακοινώνει την επιλογή επτά νέων ερευνητικών έργων στον τομέα της αμύνης που τα χρηματοδοτεί με περισσότερα από 23 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2019.

«Σε μια περίοδο δύσκολη από πολλές πλευρές, κινητοποιούμε όλα τα προγράμματα της ΕΕ για να στηρίξουμε τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις μας. Ταυτόχρονα, προετοιμαζόμαστε για το μέλλον. Με την από κοινού ανάπτυξη αμυντικών τεχνολογιών, καθιστούμε την Ευρώπη πιο ανθεκτική και ενισχύουμε τη βιομηχανική μας βάση», τόνισε χαρακτηριστικώς με δήλωσή του ο Επίτροπος Κοινής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα έργα χρηματοδοτούνται αντιστοίχως από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα βιομηχανικής αναπτύξεως στον τομέα της αμύνης με 500 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2019-2020, και από την προπαρασκευαστική ενέργεια για την έρευνα στον αμυντικό τομέα, η οποία διαθέτει προϋπολογισμό ύψους 90 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2018-2020.

«Πρόκειται για τα πρόδρομα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας, το οποίο θα προαγάγει μια καινοτόμο και ανταγωνιστική βιομηχανική βάση στον τομέα της άμυνας, και θα συμβάλει στη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ» επισημαίνεται από την ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo