20.9 C
Athens
17.1 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Τσιάρας στην τηλεδιάσκεψη υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ: Άμεση η αντίδραση της Ελλάδας στην εξάπλωση του covid-19


    Τα μέτρα που έλαβε άμεσα η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά την παρέμβασή του στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργάνωσε η Κροατική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, με αφορμή την ανάγκη συντονισμού των κρατών μελών της Ένωσης έναντι του κορονοϊού.
    «Η ελληνική Πολιτεία αντέδρασε έγκαιρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού και να προστατέψει τη δημόσια υγεία. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση αναγνωρίστηκε τόσο από τους Έλληνες πολίτες, όσο και από τη διεθνή κοινότητα» επισήμανε ο κ. Τσιάρας και περιέγραψε αναλυτικά τις δικαστικές εργασίες που τελούν σε καθεστώς αναστολής αλλά και τις εξαιρέσεις, που προβλέπονται ρητά στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.
    «Τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και είναι συμβατά με τις διατάξεις του Συντάγματος και τις αρχές του Κράτους Δικαίου. Όλα τα νομοθετικά μέτρα λήφθηκαν στη βάση της αρχής της αναλογικότητας» τόνισε ακόμη ο κ. Τσιάρας, αναλύοντας στη συνέχεια τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
    «Η Ελλάδα αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ένωσης για το πώς οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να λαμβάνουν δράση με αποφασιστικότητα και ταχύτατα, χωρίς εκπτώσεις ή υπαναχωρήσεις στις κοινές αξίες και αρχές που έφεραν κοντά τους λαούς της Ευρώπης» ανέφερε ακόμη στην παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης και επανάλαβε τη θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη συντονισμένης δράσης έναντι των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τσιάρας «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευκαιρία να απαντήσει στις νέες προκλήσεις ενιαία, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας των οικονομιών των κρατών μελών».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ